Global Village u Skladištu

Share


Internacionalna studentska organizacija AIESEC u saradnji sa Fondacijom "Danilo Kiš",  organizovala je u nedelju 18. februara 2018. godine najveći Global Village u Subotici.

Mladi iz 8 zemalja sveta predstavili su svoju kulturu, običaje, hranu, što je bila jedinstvenu priliku da upoznate svet u malom u svom gradu.

Globalno selo je pravi primer onih vrednosti za koje se sam AIESEC od početka zalaže. Te vrednosti su pokazale da nije bitno odakle si, kojim jezikom govoriš, koje si vere ili boje kože, već da je samo bitno biti otvoren za ono što ti svet pruža. Cilj događaja je bio da se uklone geografske barijere, da se apeluje na toleranciju i poštovanje različitosti i predstave sličnosti, razlike i povezanosti različitih kultura. Posetioci su imali priliku da saznaju više o različitim zemljama, upoznaju različite kulture, uživaju u običajima, hrani i ukusima iz celog sveta. Prisutni su imali mogućnost da upoznaju volontere, njihovu istoriju i običaje, ali i da čuju utiske gostiju iz inostranstva o našoj zemlji i gradu.