24. februar 2018. - VIKEND MENTALNOG ZDRAVLJA

Share


U okviru saradnje Fondacije Danilo Kiš i Centra za lični razvoj Spektrum u subotu 24. februara 2018. godine u Omladinskom klubu "Skladište" održan je "Vikend mentalnog zdravlja".

Teme  su bile  ljubav i partnerski odnosi. 
Učešće je bilo besplatno9.30-10.30

Pričajmo o psihoterapiji uz kafu
Ovo je bila prilika da zainteresovani pitaju psihoterapeute  šta ih zanima u vezi sa njihovim radom, kao i da učestvuju u diskusiji na teme koje bile otvorene i nauče nešto novo. Ovog vikenda fokus je bio na temi – Kako odabrati psihoterapeuta?
Gost: Boris Telečki, psiholog i psihodramski psihoterapeut
Moderator: Nina Racić, psiholog, integrativni psihoterapeut u edukaciji

11.00-13.00
Radionica za mlade: “EmociJA i ja”
Svi mi različito reagujemo u različitim situacijama. Ponekad se pitamo da li je naša reakcija ispravna i nije nam uvek jasno zašto smo se ponašali da određeni način i šta je to što nas pokreće na akciju? Kroz različite eksperimente, razgovor, uz malo činjenica iz psihologije i lične primere , polaznici radionice su naučili kako da dođu  do odgovora na neka od ovih pitanja: Da li svi osećaju ljubomoru u partnerskom odnosu? Kako nas strah sprečava da ostvarimo ono što želimo? Kako u telu osećamo različite emocije? Šta da radimo kada smo ljuti? Zašto je dobro da nekad budemo tužni? Šta ako ignorišemo neku emociju?

Marijana Vasilijević je diplomirani pedagog sa 15 godina iskustva rada u srednjim I osnovnim školama. Osmišljavala je I realizovala radionice za mlade na različite teme. Bavi se integrativnom dečijom psihoterapijom, pod supervizijom je.
Nina Racić je diplomirani psiholog, sa višegodišnjim iskustvom u radu sa mladima I u radioničarskom radu, preko organizacije SOS ženski centar, gde se najviše bavila temom nasilja i vršnjačkih partnerskih odnosa.

15.00-17.15
Radionica za odrasle: “Zašto ljubav nije uvek tako lepa, kao što bi mogla biti?”

U dva jednočasovna bloka istraživalo se šta se dešava sa zaljubljenošću i ljubavlju u partnerskom odnosu. Radioničari su se upoznali kako da grade i neguju svoj partnerski odnos, kao i rad na sebi u cilju ličnog rasta i razvoja.
Radionicu vodila Eržebet Blaško diplpmirani pedagog i Geštalt psihoterapeut sa dugogodišnjim radnim iskustvom. Bavi se individualnom i grupnom terapijom kao i bračnom, odnosno
partnerskom terapijom.