"Pazite na kulturu, kultura pazi na vas" - obeležavanje godišnjice rođenja Danila Kiša

Share


Povodom obeležavanja godišnjice rođenja poznatog književnika Danila Kiša, a u sklopu kulturne kampanje "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas" Fondacije "Danilo Kiš", u četvrtsk 22. februara sa početkom u 13,00 časova, u OŠ "Miroslav Antić" na Paliću, glumci Narodnog pozorišta iz Subotice, Vladimir Grbić i Sonja Moravčić izveli su delove poznate radio-drame "Noć i magla" Danila Kiša, dok su učenici ove škole prošetali putevima Kiševih misli i reči.

 

 

Jedan od najznačajnijih srpskih pisaca 20. veka Danilo Kiš rođen je 22. februara 1935. godine u Subotici. Preveden na 30 jezika u mnogobrojne nagrade, Kiš predstavlja pisca svih generacija, svih vremena. Iako je peminuo 1989. Danilo Kiš ostaje autentično obeležje našeg juče, danas i sutra.

Ove godine rođendan književnika Danila Kiša bio je obeležen kroz školski čas posvećen njegovom stvaralaštvu. Uz kratak omaž poznatom piscu učenici sedmog razreda OŠ "Miroslav Antić" sa Palića i glumci Narodnog pozorišta iz Subotice podsetili su nas na život i delo Danila Kiša.