Obeležavanje Svetskog dana poezije u Gerontološkom centru Subotica

SharePovodom svetskog dana poezije, a u sklopu kulturne kampanje "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas", Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš", u sredu 21. marta u Gerontološkom centru Subotica, organizovala je poetsko-muzički program, posvećen stihovima, muzici, glasu i tekstu.


 

 

Svetski dan poezije UNESCO je proglasio 21. marta 1999. godine s ciljem promovisanja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije širom sveta.

 

U programu  su učestvovali  učenici viših razreda OŠ “Matko Vuković”, korisnici Gerontološkog centra Subotica, polaznici pozorišnih radionica “Kiš teatra” na srpskom i mađarskom jeziku, kao i glumci Vladimir Grbić.

Cilj kulturne kampanje "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas" je da promoviše kulturu među stanovnicima garad, upozna ih sa mladim autorima, podstakne pre svega mlađe generacije na umetničko stvaralaštvo i oplemeni svakodnevicu sugrađana.

O ovom dogadjaju možete pročitati više na linku: https://www.subotica.com/vesti/obelezen-svetski-dan-poezije-stihovi-za-sve-generacije-id31504.html