11. maj 2018. Da i Re, Telo kao instrument

ShareU organizaciji Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” i Art bioskopa “Aleksandar Lifka” u petak 11. maja, u Art bioskopu “Aleksandar Lifka”, za učenike petih i sedmih razreda OŠ “Matko Vuković” odigrana je predstava Da i Re,Telo kao instrument,  umetnički performans grupe Alice in WonderBand.

 

 

 

Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, članovi  grupe Alice in WonderBand - orkestra koji pleše, izvođači su koji se bave zanimljivom tehnikom body percussion ili telesnih perkusija. Ovi umetnici koriste samo svoja tela i glasove kao muzički instrument. Predstavu je režirala Višnja Obradović, za kostim je zadužen Lutkart, a za stajling Beastic.

Predstava je imala premijeru na Festivalu uličnih svirača u Novom Sadu 2016. godine, a igrana je i na BELEF-u, Festivalima Dev9t, Piano city Novi Sad, na festivalu Nedelja stranih kultura u Parizu, Milano klaun festivalu, a gostovala je i u Nemačkoj i Austriji. Predstava je nagrađena specijalnom Trema plaketom na 21. Art Trema Festu u Rumi za istraživanje zvuka kao pozorišnog izraza.