9. i 11. jun 2018. Pretpremijera i premijera predstave "Ogledalo" Kiš tatra na srpskom jeziku

ShareNakon osam meseci rada mladi glumci, koji se dva puta nedeljno okupljali na pozorišnoj radionici Kiš teatra na srpskom jeziku u organizaciji Fondacije "Danilo Kiš",  izveli su Pretpremijeru predstave "Ogledalo" u subotu, 9. juna 2018. godine sa početkom u 20 h u svojoj glumačkoj učionici u Omladinskom klubu "Skladište". Premijera predstave "Ogledalo" bila je izvedena u ponedeljak, 11. juna u Dečjem pozorištu sa početkom u 20h.


 

Predstava OGLEDALO je rađena po motivima popularne serije CRNO OGLEDALO koja govori o otuđenosti modernog čoveka. Na koji način tehnologija utiče na naš život? U ovoj predstavi se glavni likovi nikada ne pojave na sceni. To su oni ljudi koji sede ispred svojih računara, to je masa koja posmatra rijaliti program, i putem sms-a utiče na živote drugih, to su svi naši poznati i nepoznati prijatelji na društvenim mrežama, do čijeg mišljenja nam je jako stalo.

Predstava se sastoji od tri priče koje u narativnim tokovima nemaju veze jedna sa drugom, osim što oštro pričaju o sadašnjosti i budućnosti.


Igraju: Željana Rudić, Marko Vujević, Ivana Stuparević, Nemanja Dimić, Aleksandra Jurčak, Manojle Tomović, Nevena Mlinko, Stefan Orovec, Sara Čović, Ivana Žunić, Teodora Bogić

Tekst i režija: Vladimir Grbić

Ulaz je bio slobodan.