Kreativne radionice „Oseti – o njima vredi raspravljati “ i „Ukusi – o ukusima ne vredi raspravljati“

ShareUčenici osnovnih škola „Ivan Goran Kovačić“ i „Sonja Marinković“ tokom jula su režirali emisije na teme: „Oseti - o njima vredi raspravljati“ i „Ukusi - o ukusima ne vredi raspravljati“.

 

 

 

Tokom rada, učenici su bili podeljeni u grupe i po sopstvenim afinitetima priključili se onoj oblasti koja ih najviše zanima. Izvršena podela omogućila je učesnicima da se opredele za snimanje, glumu, kostimografiju, scensku šminku, rada na tekstu, marketinšku promociju. Svi timovi zajedno treba da proizvedu zajedničku emisiju u kojoj će se prikazati različita razmišljanja i specifičnosti svih, ali i zajedništvo i snaga da se bez obzira na različita prihvatanja, razmišljanja, udružimo i stvorimo jedinstveno delo.

Snimljena emisija će moći da se upotrebljava na časovima građanskog vaspitanja, tokom rada na profesionalnoj orijentaciji, kao i na časovima srpskog jezika.

Učenici obe škole biće, po završetku projekta gosti gde će analizirati urađeno i napraviti dalje planove za širenje materijala po subotičkim školama.

Projekat je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje i Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“. Evo delića atmosfere sa samog snimanja.