11. decembar 2018. - Klub putnika: Kolumbija

ShareU decembru Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" vodi nas u Kolumbiju nekada najopasnije zemlje na svetu do hit turističke destinacije.


 

Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" otvara vrata novim pričama neustrašivih avanturista, kao i ljubiteljima putovanja, te nas vodi u Kolumbiju, zemlju koja je prešla put od nekada najopasnije zemlje na svetu do hit turističke destinacije, koju će nam približiti i dočarati veliki zaljubljenik u putovanja Kornelije Vizin iz Subotice.

Kornelije Vizin će nam predstaviti Kolumbiju, zemlju prirodnih bogatstava, raznovrsnosti, srdačnih ljudi, lepih žena i pržene hrane. Posvedočiće nam svoje iskustvo putovanja po Kolumbiji gde je obišao veći deo te zemlje i prešao oko 7700 kilometara unutar nje: od glavnog grada Bogote, preko planina, pustinje Gvahira, nacionalnih parkova, zone kafe, Medeljina-centra plastične hirurgije, svetske prestonice salse - Kalija, belog grada Popajana, San Augustina i ostataka drevne nepoznate civilizacije, preko karipske obale do amazonske džungle te susreta sa lokalnim Indijancima i otrovnim životinjama.

Kornelije Vizin je magistar umetnosti-orguljaš, profesor orgulja i klavira u Muzičkoj školi u Subotici, ali i umetnik koji aktivno koncertira, a uz to je veliki zaljubljenik u putovanja, koji voli da upoznaje nove kulture, jezike i tradicije, jer smatra da one oplemenjuju čoveka i šire mu horizonte.

Predavanje će se održati u utorak, 11. decembra 2018. godine sa početkom u 19.30 časova u Omladinskom klubu “Skladište”.

Ulaz je slobodan.