17. novembar 2018 - Vikend mentalnog zdravlja

ShareCiklus besplatnih predavanja i radionica o mentalnom zdravlju u Omladinskom klubu “Skladište” otvarili smo 17. novembra 2018. godine programom “Vikend mentalnog zdravlja” koji Centar za lični razvoj “Spektrum” organizuje u saradnji sa Fondacijom “Danilo Kiš”.

 

 

Teme o kojima smo pričali tokom novembra usmerene su na međuljudske odnose sa najbližima i bile su realizovane kroz interaktivna predavanja i radionice. Posebnu pažnju posvetili smo uvek aktuelnoj temi - borbi protiv nasilja (vršnjačko nasilje, partnersko nasilje...). Radionice su bile posvećene temama rada na sebi u partnerskom odnosu samohranom roditeljstvu, kao i emocionalnom opismenjavanju.


Cilj programa je da se pokrene diskusija o mentalnoj higijeni kao sastavnom delu naše svakodnevice. Osvešćivanjem sopstvenih i tuđih emotivnih procesa, otvorenijom komunikacijom i razvijanjem empatije poboljšavamo kvalitet međuljudskih odnosa, kao i odnos prema sebi.


subota, 17. novembar


09.00 - 10.30

Progovori, jer tišina ubija! - Otvoreno o vršnjačkom nasilju

Naša svakodnevica je preplavljena sadržajima koji se bave tematikom nasilja, počevši od medijskih sadržaja, pa sve do tema o kojima diskutujemo sa svojom okolinom. Društvo, koliko god napora da ulaže u borbu protiv fenomena nasilja, čini nam se da daje slabe rezultate. Važno je osvestiti zašto je ćutanje o nasilju pogubno. Važno je pričati o vršnjačkom, porodičnom i partnerskom nasilju i mehanizmima borbe protiv ovih pojava.

Tokom ovog interaktivnog predavanja diskusija je tekla u smeru traženja odgovora na pitanja poput: Da li je nasilje opšta pojava u školama? Koji su mehanizmi koje sistem predviđa u slučaju nasilja i koliko su oni uspešni? Kakve su karakteristike ličnosti nasilnika, porodice nasilnika i žrtve?

Tokom predavanja diskusiju sa posetiocima vodile su Karolina Vereš, psiholog i psihodramski psihoterapeut, i Nina Racić, psiholog i edukant integrativne psihoterapije.


11.00 – 13.00

Izazovi samohranog roditeljstva

Samohrano roditeljstvo je učestala pojava u našem društvu. Ovi roditelji se svakodnevno susreću sa mnogo više problema u odnosu na roditeljski par, od sveprisutnih predrasuda do finansijskih izazova, jer često ostaju nevidljivi za sistem socijalne zaštite.

Samohrano roditeljstvo regrutuje sve snage jednog čoveka i kada se uspešno realizuje, donosi osećaj uspešnosti i zadovoljstva koji se sa retko čim drugim može porediti.

Verujemo da će se pokretanje pitanja poput: Kakva je priroda samohranog roditeljstva? Koji su načini za optimalno rešavanje izazova? Koje su lične snage na koje se mogu osloniti samohrani roditelji? Podrška koju mogu dobiti samohrani roditelji? - otvoriti diskusiju sa mnogobrojnim zainteresovanima.

Ovo predavanje-radionica je podeljeno u dva dela: u prvom delu bavili smo se različitim aspektima samohranog roditeljstva, dok je drugi deo bio posvećen istraživanju ličnih snaga učesnika - samohranog roditelja, u sigurnom grupnom okruženju pomoću psihodrame.

Sa posetiocima je radio Boris Telečki, psiholog i psihodramski psihoterapeut.


16.00 – 18.00

Partnerski odnos i mentalna higijena

Svi mi, manje-više, vodimo računa o higijeni našeg  fizičkog tela: održavamo ličnu higijenu, redovno se hranimo i vodimo računa o svom zdravlju. Slično je i sa održavanjem higijene prostora u kome boravimo, kao i higijene prostora koji nas okružuje. Ali koliko vodimo računa o higijeni naše duše, naših misli, navika  i osećanja? Koliko se bavimo „higijenom odnosa” koje gradimo sa drugim ljudima i gde su u toj priči i partnerski odnosi? Ovo su samo neka od pitanja na koja su bili dati odgovori kroz interaktivno predavanje. Kroz diskusiju težilo se pronalaženju odgovora na pitanja kako mentalno zdravlje partnera doprinosi građenju zdravog, vitalnog, stabilnog  i dugovečnog partnerskog odnosa.

Predavanje je držala Eržebet Blaško, diplomirani pedagog  i geštalt psihoterapeut sa dugogodišnjim radnim iskustvom.


18.30 – 20.00

Razumevanjem emocija do boljeg života

Poznavanje emocija od ključnog je značaja za razumevanje sopstvene ličnosti, ali i za stvaranje i održavanje zdravih odnosa sa drugima.

Emocije su neodvojive od psihičkog i fizičkog zdravlja. Sve emocije, prijatne ili neprijatne, pružaju dragocene informacije o odnosu sa svetom i nama samima. Jednako kao što telesni bol daje signal telu da se zaštiti i čuva naše telo, tako nam i neprijatna osećanja daju signal za potrebu očuvanja našeg mentalnog zdravlja i dobrobiti. Koliko god ponekad delovale nelogično i iracionalno, emocije su tu s razlogom i važnom ulogom.

Emocionalna pismenost je proces upoznavanja, razumevanja i komuniciranja svojih i tuđih emocija. Ona nas uči kako da emocije rade za nas, a ne protiv nas. Ove veštine značajno utiču na naše zadovoljstvo životom, naše međuljudske odnose i doživljaj uspeha. Kao i sve druge veštine, tako i ove možemo trenirati, razvijati i poboljšati.

Učesnici radionice su se kroz lična iskustva, vežbe i diskusiju upoznali sa tematikom emocionalne pismenosti. Cilj je bio da učesnici osveste važnost emocija, prepoznaju njihovu ulogu i važnost u životu, kao i sopstveni odnos prema njima.

Radionicu je vodila Milana Jovićević, psiholog i psihodramski psihoterapeut.

Prisustvo na svim predavanjima i radionicama je bilo besplatno.


3. septembar - Kiš teatar na srpskom jeziku: Audicija i prvi susret

3. septembar - Kiš teatar na srpskom jeziku: Audicija  i prvi susret

  Zbog obaveza mentora, u utorak, 3. septembra 2019. godine, u Omladinskom klubu “Skladište” je održana audicija za nove polaznike Kiš teatra na srpskom jeziku.

3. septembar 2019. - Klub ljubitelja muzike, filozofije i filma: film "Mode…

3. septembar 2019. - Klub ljubitelja muzike, filozofije i filma: film

  Dvanaesti susret članova Kluba ljubitelja muzike, filozofije i filma održan je u utorak, 3. septembra 2019. godine, u Omladinskom klubu “Skladište“ Fondacije “DANILO KIŠ“.

29. avgust 2019. - Dan grada: Koncert vokalnog kvarteta „MING“

29. avgust 2019. - Dan grada: Koncert vokalnog kvarteta „MING“

  Povodom obeležavanja Dana grada, u četvrtak, 29. avgusta 2019. godine, u Parku Ferenca Rajhla u Subotici, održan je koncert vokalnog kvarteta „MING“, u organizaciji Fondacije „Danilo Kiš“ iz Subotice.  

12. avgust 2019. - Međunarodni dan mladih

12. avgust 2019. - Međunarodni dan mladih

  Povodom Dana mladih, koji je i ove godine u Subotici bio obeležen u organizaciji Kancelarije za mlade Grada Subotice, u nedelju, 11. avgusta 2019. godine, na šetalištu Prozivke, članovi Književnog kluba Fondacije "Danilo Kiš" su organizovali kreativno pisanje, a najmlađim posetiocima čitali bajke.

01. avgust 2019. - Youth Jazz & Rock Festival

01. avgust 2019. - Youth Jazz & Rock Festival

  Ovogodišnji Youth Jazz & Rock Festival održan je 1. i 2. avgusta 2019. godine u dobro poznatom prostoru bioskopa "Abazija" na Paliću. Kao i prošle godine, prvo veče bilo je posvećeno džez muzici, a nastupali su Placid Bees (Beograd), Nikola Spasojević quartet (Rotterdam/Beograd) i Ethno Jazz Orchestra (Čačak/ Beograd/Subotica).  

jul 2019. - LIKOVNA i STENCIL ART RADIONICA na 17. festivalu Summer3p

jul 2019. - LIKOVNA i STENCIL ART RADIONICA na 17. festivalu Summer3p

  U okviru ovogodišnjeg festivala Summer3p održane su i dve likovne radionice.    

jul 2019. - 17. Summer3p festival: Radionica kreativnog pisanja

jul 2019. - 17. Summer3p festival: Radionica kreativnog pisanja

  U sklopu ovogodišnjeg festivala Summer3p na Paliću od 26. do 28. jula 2019. godine, članovi Književnog kluba Fondacije „Danilo Kiš radili su i stvarali ovoga puta na otvorenom prostoru, u okviru Radionice kreativnog pisanja, koju su vodili Saša Vukov i Denis Dautović, takođe članovi kluba.  

7. avgust 2019. - PRVA KLAPA: KRATAK FILM O LEPOTI

7. avgust 2019. - PRVA KLAPA: KRATAK FILM O LEPOTI

U sredu, 7. avgusta 2019. godine, u 16 časova u Subotici pala je prva klapa – počelo je snimanje prvog filozofskog filma u produkciji Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš“. Filozofski film pod naslovom "Kratak film o lepoti“ snimiće tokom avgusta i septembra članovi Kluba ljubitelja muzike, filozofije i filma. Ovim projektom rukovodiće...

27. jul 2019. - Grupa za lični razvoj: Oslobodite spontanost i kreativnost

27. jul 2019. - Grupa za lični razvoj: Oslobodite spontanost i kreativnost

  Susret Grupe za lični razvoj, održan je u subotu, 27. jul 2019. godine, u Omladinskom klubu “Skladište“ Fondacije “Danilo Kiš”. Susret sa grupom vodio je Boris Telečki, diplomirani psiholog i sertifikovani psihodramski psihoterapeut.  

1. jul 2019. - Kiš teatar na mađarskom: Premijera predstave „Lizelota i mes…

1. jul 2019. - Kiš teatar na mađarskom: Premijera predstave „Lizelota i mesec maj”

U ponedeljak, 1. jula 2019. godine, sa početkom u 19.30 u Pozorištu “Deže Kostolanji” održana je premijera predstave „Lizelota i mesec maj” po tekstu Žolta Požgaija. Predstavu su izveli mladi glumci, polaznici Kiš teatra na mađarskom jeziku, pozorišne radionice Fondacije “Danilo Kiš”, u režiji Bele Kalo, voditelja radionice. Ulaz je bio slobodan.    

jun 2019. - 25. broj POLIINFA: Tekstovi članova Književnog kluba

jun 2019. - 25. broj POLIINFA: Tekstovi članova Književnog kluba

U jubilarnom 25. broju školskog lista Poliinfo, objavljeni su tekstovi i pesme Filipa Silađija i Marija Evetovića, maturanata srednje Politehničke škole u Subotici i članova Književnog kluba Fondacije "Danilo Kiš".    

20. jun 2019. - Intervju Mile Poljaković: Boemska misao mladog pesnika, upr…

20. jun 2019. - Intervju Mile Poljaković: Boemska misao mladog pesnika, uprkos svetu

Mila Poljaković, student druge godine novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, intervjuisala je Denisa Dautovića, člana Književnog kluba.  

5. jun 2019 . - Kreativna radionica pisma i crteža na tekstilu: “Šta je za …

5. jun 2019 . - Kreativna radionica pisma i crteža na tekstilu: “Šta je za tebe Dom?”

U sredu, 5. juna 2019. godine, u OŠ “Matko Vuković”, u objektu Mali Bajmok, održana je Kreativna radionica pisma i crteža na tekstilu na temu “Šta je za tebe Dom?”, koju je vodila Jelena Grujičić, vizuelna umetnica iz Subotice.       U prvom satu radionice učenici su, kroz prethodno urađene skice na papiru, oslikavali pamučne materijale...

19. jun 2019. - Otvorena scena - Umetnička ulica

19. jun 2019. - Otvorena scena - Umetnička ulica

  U sredu, 19. juna 2019. godine, sa početkom u 20 časova, u prostorijama Fondacije „Danilo Kiš“ , održan je program „Otvorena scena - Umetnička ulica“ u organizaciji Fondacije „Danilo Kiš“. Ulaz je bio slobodan.

10. jun 2019. - Kiš teatar: Premijera predstave "Ljubav"

10. jun 2019. - Kiš teatar: Premijera predstave

U ponedeljak, 10. juna 2019. godine,pred punom salom Dečjeg pozorišta Subotica mladi glumci Kiš teatra na srpskom jeziku premijerno su izveli predstavu „Ljubav“ po tekstu i u režiji Vladimira Grbića, voditelja ove pozorišne radionice u organizaciji Fondacije "Danilo Kiš".    

4. jun 2019. - Četvrti susret članova Kluba ljubitelja muzike, filozofije i…

4. jun 2019. - Četvrti susret članova Kluba ljubitelja muzike, filozofije i filma

Četvrti susret članova Kluba ljubitelja muzike, filozofije i filma održan je u utorak, 4. juna 2019. godine, u Omladinskom klubu „Skladište“ Fondacije „Danilo Kiš“. Razgovor sa članovima Kluba vodi Dragan Krstić, profesor filozofije.    

29. maj 2019. - KLUB PUTNIKA: INTERKULTURA

29. maj  2019. - KLUB PUTNIKA: INTERKULTURA

U sredu, 29. maja 2019. godine, sa početkom u Omladinskom klubu "Skladište" Fondacije “Danilo Kiš” svoja iskustva sa interkulturnih razmena sa posetiocima Kluba putnika podelili su: Miron, Timon, Darija, Aljona, Najs, Sanja i Renata.    

28. maj 2019. TREĆI SUSRET ČLANOVA KLUBA LJUBITELJA MUZIKE, FILOZOFIJE I FI…

28. maj 2019. TREĆI SUSRET ČLANOVA KLUBA LJUBITELJA MUZIKE, FILOZOFIJE I FILMA

Treći susret članova Kluba ljubitelja muzike, filozofije i filma održan je u utorak, 28. maja 2019. godine, u Omladinskom klubu „Skladište“ Fondacije „Danilo Kiš“. Razgovor sa članovima Kluba vodi Dragan Krstić, profesor filozofije.    

24. maj 2019. - Gostovanje predstave "tRIP" Kiš teatra na 24. DADRAS-u

24. maj 2019. - Gostovanje predstave

U sklopu Dana Dramskog studija "Deus ex machina", pozorišnog festivala "DADRAS", koji se ove godine održao po 24. put, u petak, 24. maja 2019. godine, u Dečjem pozorištu Subotica gostovao je Kiš teatar na srpskom jeziku Fondacije "Danilo Kiš" predstavom "tRIP".    

24. maj 2019. - Oblelžavanje 14. rođendana Fondacije "Danilo Kiš" : Kiš rad…

24. maj 2019. - Oblelžavanje 14. rođendana Fondacije

U petak, 24. maja 2019. godine, u Omladinskom klubu "Skladište" povodom 14. rođendana Fondacije "Danilo Kiš" polaznici radionica Fondacije "Danilo Kiš" - Kiš teatra na srpskom i mađarskom jeziku, Književnog kluba i Hora savremene muzike predstavili su se programom:    

18. maj 2019. - Noć muzeja "Sloboda", Jelena Grujičić

18. maj 2019. -  Noć  muzeja

U okviru Noći muzeja, kulturne manifestacije koja se u subotu, 18. maja 2019. godine, održavala u celoj Srbiji, pod nazivom SLOBODA, u Galeriji Omladinskog kluba "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš" postavljena je samostalna izložba Jelene Grujičić, vizuelne umetnice iz Subotice.    

11. maj 2019. - Radionica intuitivnog pripovedanja (na engleskom jeziku)

11. maj 2019. - Radionica intuitivnog pripovedanja (na engleskom jeziku)

U subotu, 11. maja 2019. godine, u Omladinskom klubu „Skladište“ Radionicu intuitivnog pripovedanja na engleskom jeziku održao je pesnik i pripovedač Ramon Martensen iz Holandije.      

9. maj 2019. - Novinarska radionica Fondacije "Danilo Kiš"

9. maj 2019. - Novinarska radionica Fondacije

U četvrtak, 9. maja 2019. godine, u Omladinskom klubu „Skladište“ Fondacije „Danilo Kiš“ održan je prvi susret Novinarske radionice Fondacije "Danilo Kiš", koju vodi novinarka Jelena Lemajić iz Subotice.    

23. april - obeležavanje SVETSKog DANa KNJIGE

23. april - obeležavanje SVETSKog DANa KNJIGE

U utorak, 23. aprila 2019. godine, na Svetski dan knjige, u Velikoj većnici Gradske kuće održana je dodela diploma najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola iz srpskog jezika našeg grada, koji su pokazali odlično znanje poznavanja dela na opštinskom nivou Književne olimpijade, kao i zapažene rezultate na Opštinskom i Okružnom takmičenju iz Srpskog jezika i...

14. maj 2019. - KLUB LJUBITELJA MUZIKE, FILOZOFIJE I FILMA

14. maj 2019. - KLUB LJUBITELJA MUZIKE, FILOZOFIJE I FILMA

  Klub ljubitelja muzike, filozofije i filma poziva sve zainteresovane, koji imaju potrebu da filozofski misle muziku, pre svega rok muziku, i film, kao centralne kulturne fenomene 20. veka, kao i aktuelne probleme (problem ukusa u našem vremenu, problem kiča, budućnosti umetnosti, televizije, popularne muzike, problem erozije morala, prava i pravde itd) i osnovne filozofske probleme...

9. maj 2019. - Novinarska radionica Fondacije "Danilo Kiš"

9. maj 2019. - Novinarska radionica Fondacije

U četvrtak, 9. maja 2019. godine, sa početkom u 19.30 u Omladinskom klubu „Skladište“ Fondacije „Danilo Kiš“ biće održan susret Novinarske radionice Fondacije "Danilo Kiš", koju vodi novinarka Jelena Lemajić iz Subotice.      

Poziv za učešće u programu „Otvorena scena - Umetnička ulica“

Poziv za učešće u programu „Otvorena scena - Umetnička ulica“

  Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „DANILO KIŠ“ poziva sve zainteresovane pojedince i grupe koje se bave muzikom, plesom ili književnim i pozorišnim performansom, kao i likovne, primenjene i grafiti umetnike, da se prijave za učešće u programu „Otvorena scena - Umetnička ulica“, koji će se održati u Parku Ferenca Rajhla u Subotici 19. juna...

Felhívás a Nyílt színpad - Művészetek utcája programban való részvételre

Felhívás a Nyílt színpad - Művészetek utcája programban való részvételre

  A DANILO KIŠ Ifjúsági és Kulturális Alapítvány felhívja a zenével, tánccal, vagy irodalmi és színházi performanszokkal foglalkozó egyének és csapatok, valamint a képzőművészek, alkalmazott művészek és graffiti művészek figyelmét, hogy jelentkezzenek a DANILO KIŠ Alapítvány szervezésében, 2019. június 19-án megrendezésre kerülő Nyílt színpad-Művészetek utcája programban való részvételre, amely rendezvénynek a szabadkai Raichl Ferenc park ad...

13. april 2019. - Grupa za lični razvoj

13. april 2019. - Grupa za lični razvoj

  Fondacija "Danilo Kiš" u saradnji sa Centrom za lični razvoj “Spektrum” pokrenula je novi ciklus aktivnosti pod nazivom "Grupa za lični razvoj".    

16. april 2019. - Klub putnika: jedno MEDITATIVNO PUTOVANJE

16. april 2019. - Klub putnika: jedno MEDITATIVNO PUTOVANJE

U utorak, 16. aprila 2019. godine, Klub putnika Fondacije "DANILO KIŠ" odveo nas je na južni Tajland u budistički manastir Suan Mokkh. U manastiru se svakog meseca održava desetodnevni kamp gde se polaznici uče o meditaciji i upoznaju sa monaškim načinom života u potpunoj tišini.    

29. marta 2019. - Filmska Radionica: Making Filmmakers

29. marta 2019. - Filmska Radionica: Making Filmmakers

U petak, 29. marta 2019. godine, u Omladinskom klubu "Skladište" održan je drugi susret omladinskog projekta Making Filmmakers, koji su osmislile Olga Čegar, učenica Srednje muzičke škole, i Kristina Trajkovski, učenica Gimnazije “Svetozar Marković” u Subotici.    

21. mart - Dan poezije

21. mart  - Dan poezije

Danas je Dan poezije, dan satkan od lepih reči koje upućujemo jedni drugima, dan stvoren za promišljanja i preispitivanja, dan kao stvoren za stih...    

30. mart 2019. godine – Grupa za lični razvoj

30. mart  2019. godine – Grupa za lični razvoj

  Fondacija "Danilo Kiš" u saradnji sa Centrom za lični razvoj “Spektrum” pokrenula je novi ciklus aktivnosti pod nazivom "Grupa za lični razvoj".    

Obaveštenje o prekidu rada Novinarske sekcije

Obaveštenje o prekidu rada Novinarske sekcije

Iz tehničkih razloga, Fondacija "Danilo Kiš" objavljuje privremeni prekid rada Novinarske sekcije. O vremenu nastavka s radom, blagovremeno ćemo obavestiti javnost.      

26. mart 2019. - Predavanje "Bolest, kao šansa"

26. mart 2019. - Predavanje

U utorak, 26. marta 2019. godine,u Omladinskom klubu „Skladište“ predavanje na temu „Bolest, kao šansa” u okviru ciklusa “Kaži A” Fondacije „Danilo Kiš“ održao je prim. dr. Balint Kasa, lekar specijalista porodične medicine u penziji.    

16. mart 2019. - Grupa za lični razvoj

16. mart 2019. - Grupa za lični razvoj

Fondacija "Danilo Kiš" u saradnji sa Centrom za lični razvoj “Spektrum” pokrenula je novi ciklus aktivnosti pod nazivom "Grupa za lični razvoj". U subotu 16. marta 2019. godine, u Omladinskom klubu "Skladište" održano je prvo okupljanje grupe.    

15. mart 2019. Novinarska sekcija

15. mart 2019. Novinarska sekcija

U petak 15. marta 2019. godine, u Fondaciji za omladinsku kulturu i stvaralaštvo ,,Danilo Kiš",bilo je okupljanje Novinarske sekcije.      

19. mart 2019. - Klub putnika: Veče indijske kulture

19. mart 2019. - Klub putnika: Veče indijske kulture

U utorak, 19. marta 2019. godine u Omladinskom klubu “Skladište” u okviru Kluba putnika Fondacije “Danilo Kiš“ održano je Veče indijske kulture, koju je iz svoga ugla i iskustva predstavila Monika Maširević, putnica i autorka iz Novog Sada.    

1. mart 2019. - Književni karneval

1. mart 2019. - Književni karneval

U petak, 1. marta 2019. godine u Svečanoj sali Gimnazije „Svetozar Marković“ Književni klub Fondacije „Danilo Kiš“ izveo je performans pod nazivom „Književni karneval“.      

2. mart 2019. - POP UP MARKET

2. mart 2019. - POP UP MARKET

  U subotu, 2. marta 2019. godine u Omladinskom klubu "Skladištu" Fondacije "Danilo Kiš" održan je POP UP Market.    

2019. február 28-án - Mese Mátyás királyról és Cudarról

2019. február 28-án - Mese Mátyás királyról és Cudarról

  A Danilo Kis Színházi Műhely 2019. február 28-án a Danilo Kiš alapítvány Raktár helységében bemutatta: MESE MÁTYÁS KIRÁLYRÓL ÉS CUDARRÓL (Mátyás király mesék).  

26. februar 2019. - Predavanje: „Zašto je savremeni čovek sve bolesniji?”

26. februar 2019. - Predavanje: „Zašto je savremeni čovek sve bolesniji?”

U utorak, 26. februara 2019. godine u Omladinskom klubu „Skladište“ predavanje na temu „Zašto je savremeni čovek sve bolesniji?” u okviru ciklusa “Kaži A” Fondacije „Danilo Kiš“ održao je prim. dr. Balint Kasa, lekar specijalista porodične medicine u penziji.    

22. februar 2019. - Javni čas Književnog kluba

22. februar 2019. - Javni čas Književnog kluba

Povodom rođendana Danila Kiša, pisca čije ime Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo iz Subotice nosi, u petak, 22. februara 2019. godine u Omladinskom klubu „Skladište“ održan je Javni čas Književnog kluba Fondacije.    

20. februar 2019. - Kiš teatar: Premijera predstave "tRIP"

20. februar 2019. - Kiš teatar: Premijera predstave

  U sredu, 20. februara 2019. godine sa početkom u 20 časova u Dečjem pozorištu Subotica održana je premijera predstave “tRIP“ u izvođenju Kiš teatra na srpskom jeziku u organizaciji Fondacije “Danilo Kiš”.  

09. februar 2019. - AUDICIJA ZA HOR SAVREMENE MUZIKE

09. februar 2019. - AUDICIJA ZA HOR SAVREMENE MUZIKE

U subotu, 9. februara 2019. godine u Omladinskom klubu “Skladište“ održana je audicija za Hor savremene muzike Fondacije "Danilo Kiš". Audicija se sastojala od provere sluha i osećaja za ritam.    

24. januar 2019. - Javni čas Kiš teatra na srpskom: "tRIP"

24. januar 2019. - Javni čas Kiš teatra na srpskom:

U četvrtak, 24. januara 2019. godine sa početkom u 20.30 u Omladinskom klubu “Skladište” održan je Javni čas Kiš teatra na srpskom jeziku Fondacije “Danilo Kiš”. Publika je imala priliku da vidi deo edukativne predstave pod radnim nazivom “tRIP“ po tekstu Sanje Babić, a u režiji Vladimira Grbića, čija će premijera biti održana u drugoj...

23.januar 2019. - Otvaranje izložbe "Avantura zvana ‘Likovna kolonija sa OS…

23.januar 2019. - Otvaranje izložbe

  U subotu, 12. januara 2019. godine u Fondaciji "Danilo Kiš" bilo je otvaranje izložbe slika pod nazivom "Avantura zvana ‘Likovna kolonija sa OSI’".  

2018. január 21. - Mese Mátyás királyról és Cudarról

2018. január 21. - Mese Mátyás királyról és Cudarról

A Danilo Kis Színházi Műhely 2018. január 21-én a Danilo Kiš alapítvány Raktár helységében bemutatta: MESE MÁTYÁS KIRÁLYRÓL ÉS CUDARRÓL (Mátyás király mesék).  

15. januar 2019. - AIESEC: Priprema za projekat "Pokreni svoju budućnost"

15. januar 2019. - AIESEC: Priprema za projekat

  U utorak, 15. januara 2019. godine u Omladinskom klubu "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš" članovi Međunarodne studentske organizacije AIESEC iz Subotice održali su pripremu za projekat "Pokreni svoju budućnost" sa volonterima iz Kine, Pakistana i Kirgistana.  

12.januar 2019. - Projekat "Avantura zvana ‘Likovna kolonija sa OSI’"

12.januar 2019. - Projekat

U subotu, 12. januara 2019. godine u Omladinskom klubu “Skladište” Fondacije “Danilo Kiš” održana je zajednička likovna kolonija akademskih slikara i osoba sa invaliditetom, kojom je završen projekat “Avantura zvana ‘Likovna kolonija sa OSI’”.

21. decembar 2018. - Javni čas Književnog kluba

21. decembar 2018. - Javni čas Književnog kluba

U Omladinski klub "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš" u petak, 21. decembra 2018. godine, održan je javni čas Književnog kluba Fondacije "Danilo Kiš"  

21. decembar 2018. - Audicija za program "Srbija u ritmu Evrope"

21. decembar 2018. - Audicija za program

U Omladinskom klubu "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš" u petak, 21. decembra je održana audicija za najveće dečje muzičko takmičenje u zemlji "Srbija u ritmu Evrope", namenjeno deci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, talentovanoj za pevanje i ples.  

23. decembar 2018. Koncert benda EJO/ Etno Jazz Orchestra

23. decembar 2018. Koncert benda EJO/ Etno Jazz Orchestra

U nedelju, 23. decembra 2018. godine, u Omladinskom klubu “Skladište” Fondacije "Danilo Kiš" održan je koncert benda EJO / Ethno Jazz Orchestra.  

20. decembar 2018. - Interaktivna radionica pisca Uroša Petrovića

20. decembar 2018. - Interaktivna radionica pisca Uroša Petrovića

U četvrtak, 20. decembra 2018. godine u Bioskopu Eurocinema gostovao je pisac za decu i mlade Uroš Petrović, koautor programa „NTC sistem učenja”, koji je održao kreativnu interaktivnu radionicu za učenike osnovnih škola. Ulaz je bio slobodan.

18. decembar 2018. - Klub putnika: Šri Lanka

18. decembar 2018. - Klub putnika: Šri Lanka

U decembru Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" odveo nas je na Šri Lanku, nekadašnji Cejlon.  Naš sugrađanin Nemanja Mutić nam je uz fotografije i priču pokazao kako je istraživao ovo ostrvo. Nemanja je obilazio najsvetije hramove budizma, srednjevekovne hramove, upoznavao se sa lokalnom kulturom i pričao sa preživelim licima tragičnog cunamija iz 2004. godine.

15. decembar 2018. - Humanitarni ples: Deca za decu s ljubavlju

15. decembar 2018. - Humanitarni ples: Deca za decu s ljubavlju

  U subotu, 15. decembra 2018. godine, u Omladinskom klubu "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš" održan je humanitarni plesni program pod nazivom "Deca za decu s ljubavlju", u organizaciji Fondacije "Danilo Kiš" i Udruženja građana "Stvarajmo budućnost" iz Subotice.  

13. decembar 2018. Tribina: Film u svetlu filozofije

13. decembar 2018. Tribina: Film u svetlu filozofije

  U četvrtak, 13. decembra 2018. godine u sali Fondacije “Danilo Kiš” sa početkom u 20 časova održana je tribina na temu “Film u svetlu filozofije”.  

11. decembar 2018. - Klub putnika: Kolumbija

11. decembar 2018. - Klub putnika: Kolumbija

U decembru Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" vodi nas u Kolumbiju nekada najopasnije zemlje na svetu do hit turističke destinacije.

30. novembar 2018. - Razgovor povodom knjige: “Put sunca“ Danijela Čavića

30. novembar 2018. - Razgovor povodom knjige: “Put sunca“ Danijela Čavića

U petak, 30. novembra 2018. godine u Omladinskom klubu “Skladište” Fondacije “Danilo Kiš” predstavljena je knjiga pesama “Put sunca” Danijela Čavića, mladog pesnika iz Subotice, u izdanju Izdavačke kuće „Orfeus“ iz Novog Sada, u biblioteci „Dela“. Izdavanje je podržala Fondacija “Danilo Kiš”.

28. novembar 2018. - Članovi Kiš teatra na svečanosti povodom završetka pro…

28. novembar 2018. - Članovi Kiš teatra na svečanosti povodom završetka projekta  „Oni dolaze“

U Velikoj većnici Gradske kuće, u sredu 28. novembra 2018. godine je održana završna svečanost projekta „Oni dolaze“, koji je pre dve godine pokrenuo sajt subotica. com pod pokroviteljstvom Grada Subotica.