26. jun, 19.00 - UVOD U CIRKUSKE VEŠTINE: NAUČI DA LETIŠ!

Share


Uvodno predavanje u cirkuske veštine i tehnike kontaktnog plesa održaće se u četvrtak, 26. juna 2014. godine u Omladinskom klubu "Skladište" sa početkom u 19 časova. Uvodnu radionicu u trajanju od 90 minuta vodiće Srđan Radmanić, internacionalni plesni izvođač i akrobata.
Maksimalni broj učesnika je 20 (ponesite ugodnu odeću za vežbanje), ali je moguć veći broj posmatrača.
Radionica je besplatna.

 

Predavanje će se sastojati od:
- video prezentacije
- uvodnog predavanja
- zagrevanja
- osnova kontaktne improvizacije
- istezanja i relaksacije

Ova radionica je namenjena svima koji bi da se iz prve ruke upoznaju sa novim cirkuskim veštinama i tehnikama savremenog plesa. Nema starosnog ograničenja niti posebnih fizičkih uslova za ovaj tip radionice budući da se radi o predstavljanju osnova akrobatskih veština i njihovoj primeni u scenskim umetnostima. Ovom prilikom biće predstavljene dve sprave i dva pristupa akrobatskim plesovima koji još nemaju uspostavljenu nomenklaturu u srpskom jeziku.

Aerial Dance Techniques:
Aerial Silks-Split Tishues - Vazdušna platna ili svila
Vertical Dance - Wall Walking - Vertikalni ples ili Hod po zidu

Kao vid fizičke i psihičke pripreme za ove aktivnosti biće predstavljene serije gimnastičkih vežbi, položaja joge, položaja savremenog i klasičnog baleta i kontaktne improvizacije. Najaktivniji deo radionice je tridesetominutni "jam session" kontaktnog plesa po metodologiji Stiva Pekstona (Steve Paxton) u kojem će učesnici radionice biti u prilici da steknu iskustvo kako u koncertnoj tako i u društvenoj formi ove savremene scenske umetnosti.

Srđan Radmanić/Pascual Bailon je internacionalni plesni izvođač i akrobata. Plesnim tehnikama pristupa kroz gimnastički trening sa naglaskom na sigurnost u izvođenju i tehnike na parteru. Muzičar i atleta stasao u Srbiji, Hrvatskoj i Španiji. Od 2008. godine učestvuje u projektima sa trupama La Fura dels Baus (Barcelona), Otra Danza (Elche), Subcielo (Alicante), Asociacion de Fiestas Moros y Cristianos (Valencia) i drugima. Organizuje Aerial Dance radionice i treninge u regionu Alicante, Španija i vodi lokalnu Asocijaciju plesača u saradnji sa Unodanza centrom studija plesa i izvođačkih umetnosti.

Aerial_dance

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

Foto: Danijel Bibić