16. OKTOBAR, 19.30 - KLUB PUTNIKA: EGIPAT

Share


Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" okuplja svetske putnike i putnice, turiste i avanturiste i one koji to tek treba da postanu. Zanimljive priče sa putovanja, korisni saveti kako putovati lako, brzo i povoljno, inspiracija za neka nova putovanja, razmena iskustava, upoznavanje sa kolegama putnicima...

 

Dva puta mesečno, u Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima Kluba putnika  razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodiči, čuje se muzika inspirisana putovanjima, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju i privlače.

Uz podršku Fondacije "Danilo Kiš", a u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu", posetioci Kluba putnika  mogu da pozovu i odaberu gostujuće predavače, kao i da predlože zemlje koje bi voleli bolje da upoznaju. 


Zemlja drevne istorije i arapskog proleća

U subotu, 16. oktobra 2014. godine u Omladinskom klubu "Skladište"Klub putnika odveo nas je u Arapsku Republiku Egipat, poznatu po svojoj drevnoj civilizaciji, faraonima, zagonetnoj Sfingi i Velikim piramidama. Egipat je dugo bio centar arapske i islamske književnosti, arhitekture i primenjene umetnosti. U centralnom Egiptu, nalazi se veliki broj arheoloških nalazišta kao što su hram u Karnaku i Dolina kraljeva. Danas je Egipat važan politički i kulturni centar Bliskog istoka.
O svojim iskustvima iz Egipta govorio je gost predavač Nemanja Mutić, diplomirani turizmolog, stručni saradnik Srednje ekonomske škole u Subotici, predavač na radionicama i obukama na temu turizma i višegodišnji turistički vodič. Nemanja je živeo i radio u zemljama Evrope, Azije i Afrike. Zaljubljenik je u avanture i promoter neklasičnih (masovnih) putovanja.

Klub vodi i animira  Igor Mijić, student geografije, putnik i avanturista iz Subotice.

Ulaz je slobodan.