22. DECEMBAR, 16.30 - KONCERT: MALA NOĆNA MUZIKA

Share


Fondacija "Danilo Kiš" u saradnji sa Muzičkom školom i Školom "Žarko Zrenjanin" iz Subotice organizuje koncert horova obe škole u ponedeljak, 22. decembra 2014. godine, na Trgu slobode (kod porodice Sneška Belića, na Majmun placu) sa početkom u 16.30 sati. Program ima za cilj da populariše klasičnu muziku i afirmiše mlade talente, kao i da promoviše i podrži inkluziju dece sa smetnjama u razvoju.
Hor Škole "Žarko Zrenjanin" vodi Andreja Avdalović, dok je Mešoviti hor Muzičke škole Subotica pripremila Kristina Čikoš, profesorka teoretskih predmeta u Srednjoj muzičkoj školi Subotica i dirigentkinja.

Mešoviti hor srednje Muzičke škole čine učenici teoretskog odseka, odseka za solo i tradicionalno pevanje, kao i učenici vokalno-instrumentalnog odseka koji sviraju na instrumentima koji ne pripadaju simfonijskom orkestru. Na repertoaru hora su pretežno "a capella" kompozicije, ali hor uspešno sarađuje sa simfonijskim orkestrom srednje škole, kao i sa etno i jazz odsekom. Hor učestvuje na takmičenjima republičkog ranga, gde postiže lepe rezultate. Rado pevaju na raznim manifestacijama kao i na otvorenom prostoru.
PROGRAM
Mešoviti hor srednje Muzičke škole
Mikola Leontovich: Ring Christmas Bells
Ding-dong Merrily on High - francuska božićna pesma iz 16. veka
Jul, jul - švedska tradicionalna božićna pesma
Haydn: Legszentebb éj
Koledarska pesma
I. Berlin: White Christmas
We Wish You a Merry Christmas
Csendes éj
Tiha noć

Hor OISŠ "Žarko Zrenjanin":
Božić, Božić, blagi dan...
Tiha noć (strofe na nemačkom, mađarskom i srpskom jeziku)
Auld land
Zvončići
Dnevni boravak štićenika iznad 18 godina pri školi "Žarko Zrenjanin"
Sedi Ćiro na vrh slame