Szerda, április 22., 20h - FIATAL MAGYAR IRODALOM: Benedek Miklós és Antalovics Péter

Share


A Danilo Kiš Alapítvány Sirbik Attila, író, a Symposion folyóirat főszerkesztőjének szervezésében egy új irodalmi sorozatot indít, Fiatal magyar irodalom címmel. Az estekre a Raktár Ifjúsági Klubban kerül sor, havi egy alkalommal. Áprilisban két izgalmas hangú, sajátos motívumvilággal és atmoszférával bíró költőt látunk vendégül. A sorozat vendége 2015. április 22-én, este 20 órától Benedek Miklós és Antalovics Péter lesz, akiket Berényi Emőke faggat majd.

Jelenlegi estünk az újvidéki Forum Kiadóval közös szervezésben valósul meg. Az estekre a belépés ingyenes!


Benedek Miklós

Valahogy magába szippantott ez az irodalomnak nevezett szörnyeteg. Hiába is ellenkeztem, 2009-ben bekövetkezett a debütálásom a Sikoly folyóiratban. Utána lassan a Hídban is. Egyre többször. Majd bekerültem a Rituális labdajátékok című antológiába. Ez ha jól emlékszem 2010-ben történt. Ekkor már Híd Kör tag voltam. 2012-ben önálló kötet Nem indul hajó címmel. Hajó nem indult, viszont még ugyanabban az évben Sinkó-díjat kaptam, ráadásul Székely János ösztöndíjban is részesültem. Folyamatosan publikálok, a már említett Hídban és Sikolyban, és még ahol lehet, a Tiszatájban, az Új Forrásban, a Kilátóban, etc. Nyomtatott formában és online. 2014-ben verseim szerepeltek a Térhatárok című határon túli magyar írók antológiájában. Majd megjelent a második kötetem, amely mintha emberekből állna. Ez is a címe. Mintha emberekből állna. A Magyar Szó külmunkatársaként dolgozom. Tudósítok, interjúzok, riportozok, kritizálok, sőt hétfő óta kommentálok is. Újabban verseket is fordítok szerbhorvátról (!) magyarra. Most például Zvonko Karanovićot. Olvasok és írok. Biciklizek.

Antalovics Péter

1993. Újvidéki Egyetem, BTK, Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék.2010 óta ír, szinte kizárólag verseket. Publikál a Hídban, a Kilátóban. A Híd Kör tagja. Első kötete Örökszoba címmel jelent meg a Forum Kiadónál 2014-ben.

Berényi Emőke

Olvas, ír, tanul, tanít, szerkeszt.


Fotó: Fehér Dorottya, Pajzer Csaba