FESTIVAL NOVE MUZIKE AMBUSH 6 PROMO: OSLOBODI SE I SVIRAJ - MUZIČKA IMPROVIZACIJA ZA SVE

Share


U sklopu promotivnog dela 6. izdanja Festivala nove muzike "Ambush" u Skladištu u subotu, 11. juna 2016. godine, sa početkom u 22 sata nastupili su subotički muzičari - učesnice/i projekta "Oslobodi se i sviraj- muzička improvizacija za sve". Koncert je bio izveden u obliku velike gradske improvizacije, a kao proizvod serijala radionica „Oslobodi se i sviraj“ na kojima su subotički profesionalni kao i neprofesionalni izvođači, te ljubitelji muzike, bez obzira na godište, muzičko opredeljenje, stil ili nivo muziciranja, imali priliku da zajedno sviraju i sarađuju, stvaraju nove pesme, druže se, uče o principima otvorene improvizacije i pripreme slobodni repertoar za ovaj veliki zajednički nastup.

Ambush je festival nove muzike, čiji duh je ponukan idejom organizovanja muzičkih dešavanja koja predstavljaju malo svedočanstvo svega onoga što stvaraju alternativni, ali nadasve kvalitetni izvođači i bendovi u regionu, a koji se tiču savremenog pogleda i tretiranja muzike i umetnosti uopšte, u svim njenim postmodernim obrisima. Prethodne festivalske edicije su nam predstavile neke od najuticajnijih new-age sastava regiona i sveta: port-royal (Italija), Dirac, Lars Stigler, Slon, 53, Killed by 9V Batteries (Austrija), Heirs (Australija), Oldseed (Kanada), Ryland Bouchard (SAD), Dorena (Švedska), Khuda, Shield your Eyes (Velika Britanija), Pozvakowski, Rosa Parks (Mađarska), Nikki Louder, Coma Stereo (Slovenija), Man Zero, Ž/Buka (Hrvatska), Zemlja br. 9, Consecration, Temple of the Smoke, Ilegalne Emocije, Went (Beograd), Emanuil, Hton, Tona (Novi Sad), Ana Never (Subotica), Ana Ćurčin (Beograd), VVHILE (Beograd)…

Organizatori Festivala "Ambush" su Fondacija "Danilo Kiš" i Ambush Music.
Projekat „Oslobodi se i sviraj“ je organizovalo Udruženje građana "ArTrust" iz Subotice, uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju i Fondacije "Jelena Šantić", kroz program "Hrabri iskoraci u novim kulturnim praksama".