Február 26., Topolya - Patrick Marber: Közelebb (Closer)

Share


A szabadkai Danilo Kiš Alapítvány színházi műhelyének előadása
2017. február 26-án (vasárnap) 20 órai kezdettel a Művelődési Ház kiállítótermében Topolyán
Rendező: Kálló Béla
Szereposztás:
Alice – Ejzler Evila
Anna – Temunović Rita
Dan – Hajvert Ákos
Larry – Török Arnold
Az előadás filmanyagát Miskolci Renátó készítette.
Varga Tamás- technikai munkatárs
Baráth Attila- technikai munkatárs

18 ÉV FELETTIEKNEK AJÁNLOTT!
Belépés ingyenes.
Korlátozott nézőszám miatt, részvételüket kérjük, jelezzék a topolyai Művelődési Ház 024 713 515-ös telefonszámon vagy a Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli e-mail címen!

Estél már szerelembe? Néztél már őszintén a másik szemébe? Bántottál már meg másokat, bántottak-e mások téged? Láttál-e már két összeillő embert? Sértettek-e már meg büszkeségedben? Volt-e már részed megaláztatásban olyan ember részéről, aki azt mondta, szeret, akiről azt hitted, szereted? Meddig áldozhatjuk fel magunkat a szerelem oltárán? Meddig egészséges egy kapcsolat és mikor válik betegessé? Lehet-e egyszerre több személybe is szerelmes az ember?
Sok-sok kérdésre, köztük a fentiekre is keresi a választ a Közelebb. A címválasztás talán azt jelzi, hogy Patrick Marber őszintébben akar beszélni a szerelemről, mint valaha is tették azt a színpadokon.
Ez a mű színtiszta ösztön és szenvedély. Marber figuráin keresztül csodálatosan írja le a szerelemben mindannyiunk által megélt sérülékenységet, elesettséget, tanácstalanságot, a bennünk rejlő jót és rosszat. Hazugság és szókimondás, vágy és megszállottság, megcsalás és kibékülés kísért a darabban. Fantáziáink, félelmeink, reményeink hű tükre a mű, fájdalmas őszinteséggel, eszköztelenséggel, nyers dialógusokkal. A Közelebb provokatív színdarab, amely felnőttként kezeli nézőit. Nem andalít el, hanem fejbe kólint: el kell fogadnunk az emberi természet árnyoldalait, de tetteinkért vállalnunk is kell a felelősséget.
A szerző azonos címmel a darabból filmforgatókönyvet is írt, melyet Mike Nichols rendezett meg és 2004-ben került a mozikba egészen parádés szereposztással, hiszen Alice-t Natalie Portman, Annát Julia Roberts, Dant Jude Law, Larryt pedig Clive Owen alakította.