6. april, 18.00 - Klub putnika: Mobilnost učenika kroz programe interkulturalne razmene

Share


Gost Kluba putnika Fondacije "Danilo Kiš" u četvrtak, 6. aprila 2017. godine u 18 sati u Omladinskom klubu „Skladište” biće Francuz Ig Fig (Hugues Figues), student engleskog i italijanskog jezika, koji svoju fakultetsku praksu vrši u Srbiji, а dolazi preko Asocijacije "Interkultura". Tema o kojoj će pričati je "Mobilnost učenika kroz programe interkulturalne razmene". Predavanje je namenjeno srednjoškolcima, kao i studentima. Ig je i sam bio učesnik programa Interkulture, tako da će sa učenicima podeliti i svoja lična iskustva.

Interkultura je nevladino neprofitno udruženje građana, koje ima za cilj razvoj interkulturalnog obrazovanja. Kao članica najstarije svetske mreže za programe međunarodne razmene u obrazovanju AFS, Interkultura u Srbiji sprovodi obrazovne programe u kojima su dosad učestvovale stotine učenika, porodica domaćina, volontera i profesora. Više o Interkulturi na: http://www.afs.org.rs/

Predavanje organizuju Gimnazija "Svetozar Marković" i Fondacija "Danilo Kiš".

Ulaz je slobodan.

U Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima "Kluba putnika" razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodiči, čuje se muzika inspirisana putovanjima, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju i privlače.

Uz podršku Fondacije "Danilo Kiš", a u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu", posetioci Kluba putnika mogu da pozovu i odaberu gostujuće predavače, kao i da predlože zemlje koje bi voleli bolje da upoznaju.