5. oktobar, 19.30 - Izložba: Vanja i Sonja

Share


U četvrtak, 5. oktobra 2017. godine, sa početkom u 19.30, u Omladinskom klubu "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš",  otvorena je zajednička izložba dve likovne umetnice: Vanje Subotić i Sonje Paunović. Izložba će biti postavljena do 27. oktobra.

O izložbi:
"Ova izložba je posledica radoznalosti i mog insistiranja da smestimo u jedan fizički prostor radove koji su mi delovali kao da pričaju međusobno u virtuelnom prostoru kada ih s vremena na vreme objavimo na nekoj od društvenih mreža. Sonja se složila pa smo ih razmatrale i uspele da pronađemo nekoliko zajedničkih imenitelja: biljke, po neka životinja, figure u mraku, figure u vodi, ženske figure. Situacije obično neobične, obično podložne kritici, kritike neobične. Te naše figure, osobe u adekvatnim ambijentima se dogovaraju nešto, koriste crteže, skice, ilustracije za doživljaje i osećaje, natapaju kosu bojama a mi dalje nismo sigurne šta ih tačno povezuje. " Vanja i Sonja

Vanja Subotić
Vanja Subotić je rođena u Vukovaru a živi i radi u Subotici. Diplomirala je slikarstvo 2010. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na kojoj je odbranila i master rad  2013. godine.
Aktivno učestvuje u izlagačkim aktivnostima od 2000. godine a samostalno izlaže od 2011. godine.
Od 2010. do 2015. zaposlena je u nastavi likovne kulture u osnovnim školama, srednjoj školi i Visokoj školi strukovnih studija u Subotici. Tokom master studija formira okvir daljeg istraživanja u polju vizuelnog jezika i njegovih formi.  Osnovni medij koji je tu zastupljen je umetnička knjiga i nespecifična naracija koju ovaj medij omogućuje.

Sonja  Paunović
Sonja  Paunović je rodjena 1986. godine u Zrenjaninu. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
Nakon završetka studija intersovanje i pažnju usmerava na ilustraciju i dizajn igara radeći u industriji igrica kao freelancer.
Fokus njenog rada je digitalna ilustracija, concept art i dizajn karaktera.

https://www.instagram.com/paaunna/
http://paaunna.tumblr.com/
http://tattoospot-ns.com/