12.januar 2019. - Projekat "Avantura zvana ‘Likovna kolonija sa OSI’"

ShareU subotu, 12. januara 2019. godine u Omladinskom klubu “Skladište” Fondacije “Danilo Kiš” održana je zajednička likovna kolonija akademskih slikara i osoba sa invaliditetom, kojom je završen projekat “Avantura zvana ‘Likovna kolonija sa OSI’”.


U okviru projekta “Avantura zvana ‘Likovna kolonija sa OSI’”, koji je sa ciljem integracije osoba sa invaliditetom realizovala omladinska grupa “Možemo i mi”, tokom zimskog raspusta održane su ukupno četiri likovne radionice. Na likovnim radionicama, koje su održane u prostorijama Fondacije “Danilo Kiš” i u Dečjem pozorištu, učestvovalo je oko 20 osoba sa invaliditetom. Na radionicama su učestvovali likovni pedagozi i akademski slikari, osobe sa invaliditetom, pedagozi, slikari amateri i učenici Politehičke škole, koji su bili dodatna vršnjačka podrška.


Projekat “Avantura zvana ‘Likovna kolonija sa OSI’” realizovan je uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, preko programa pod nazivom “Mladi su zakon”. Projekat za cilj ima integraciju osoba sa invaliditetom, menjanje stereotipa u društvu prema toj grupi, kao i pomeranje socijalne distance prema grupi u riziku.


Projekat je podržala i Fondacija „Danilo Kiš“ u okviru programa „Radna soba“.