09. februar 2019. - AUDICIJA ZA HOR SAVREMENE MUZIKE

Share


U subotu, 9. februara 2019. godine u Omladinskom klubu “Skladište“ održana je audicija za Hor savremene muzike Fondacije "Danilo Kiš". Audicija se sastojala od provere sluha i osećaja za ritam.

 

 

Na repertoaru Hora savremene muzike su predviđena dela savremenih kompozitora i muzičkih stvaralaca, kao i poznate kompozicije pop, rok, etno, džez i ozbiljne muzike obrađene na nov način. Dobrodošli su svi mladi koji gaje ljubav prema muzici.

Hor vodi Ružica Inić, operska pevačica i nastavnica muzičke kulture.

Učešće je besplatno.

Ružica Inić, sopran, Muzičku akademiju je završila u Beogradu, gde je duži period radila kao profesor pevanja u Muzičkoj školi “Davorin Jenko” i kao koncertni pevač.

Njen repertoar obuhvata period od muzike starih majstora do savremenih autora. Istakla se i izvođenjima dela kompozitora Astora Pjacole, a naročito je zainteresovana za mutimedijalnu umetnost. Iza sebe ima veliki broj nastupa u zemlji i inostranstvu, među kojima bismo istakli operu “Madlenijanum”, učešće u multimedijalom projektu “Lifkoptikum”, te saradnju sa pozorištima. Iza sebe ima bogatu koncertnu karijeru.