Felhívás a Nyílt színpad - Művészetek utcája programban való részvételre

Share


 

A DANILO KIŠ Ifjúsági és Kulturális Alapítvány felhívja a zenével, tánccal, vagy irodalmi és színházi performanszokkal foglalkozó egyének és csapatok, valamint a képzőművészek, alkalmazott művészek és graffiti művészek figyelmét, hogy jelentkezzenek a DANILO KIŠ Alapítvány szervezésében, 2019. június 19-án megrendezésre kerülő Nyílt színpad-Művészetek utcája programban való részvételre, amely rendezvénynek a szabadkai Raichl Ferenc park ad helyet.


A Nyílt színpad a zenével (pop, rock, etno, jazz, komolyzene és az említett zenés zsánerek fúziója), modern tánccal vagy irodalmi és színházi performanszokkal foglalkozó egyének és csapatok fellépéseiből áll össze, míg a Művészetek utcája a művészeti alkotásokat és kézművességeket, valamint a graffiti művészek élőben bemutatott performanszait öleli fel.


A Nyílt színpad programra való jelentkezésre a következőket kérjük eljuttatni:

-kísérőlevél

-a fellépő adatai: utónév és családi név, telefonszám, lakcím, e-mail cím

-a fellépő fényképe/ei és rövid életrajza

-minimum két zeneszám, táncszám vagy performansz digitális formában rögzített felvételei vagy linkek amelyeken keresztül a felvételekhez hozzá lehet férni (lehetőség szerint az egyik felvétel, amelyet mobil telefonnal is rögzíthetnek, legyen élő felvétel a próbáról vagy a fellépésről)

-a kiválasztott számok szövegei elektronikus formában (ez a zenészekre vonatkozik)

 

A Művészetek utcája programra való jelentkezésre a következőket kérjük eljuttatni:

-kísérőlevél

-az alkotó adatai: utónév és családi név, telefonszám, lakcím, e-mail cím

-az alkotó fényképe/ei és rövid életrajza

-az alkotások vagy tárgyak fényképei vagy linkek amelyeken keresztül a fényképekhez hozzá lehet férni

-a helyszínen kiállítandó vagy festendő alkotások vagy tárgyak leírása

A megnevezett dokumentumokat legkésőbb a felhívás határidejének lejártáig, vagyis 2019. május 20-ig kell elküldeni az о Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli e-mail címre. A pályázat eredményeiről a DANILO KIŠ Alapítvány június elsejétől fogja tájékoztatni a jelentkezőket.

A program zenés részere vonatkozó jelentkezéseket a következő összetételű szakzsűri értékeli: Mészáros Armand, zenész, Ružica Inić, okleveles szólóénekes és zenetanárnő, Dejan Anđelović, zenész, Miloš Radović, okleveles klarinétos és klarinéttanár és Adrijana Bezdan Cerna, koreográfus. A zsűri a jelentkezők közül kiválasztja azokat, akiknek alkalmuk nyílik bemutatkozni a szabadkai közönség előtt.