Poziv za učešće u programu „Otvorena scena - Umetnička ulica“

Share


 

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „DANILO KIŠ“ poziva sve zainteresovane pojedince i grupe koje se bave muzikom, plesom ili književnim i pozorišnim performansom, kao i likovne, primenjene i grafiti umetnike, da se prijave za učešće u programu „Otvorena scena - Umetnička ulica“, koji će se održati u Parku Ferenca Rajhla u Subotici 19. juna 2019. godine, u organizaciji Fondacije „DANILO KIŠ“.


„Otvorena scena“ predstavlja nastupe pojedinaca i grupa koje se bave muzikom (pop, rok, etno, džez, ozbiljna ili fuzija navedenih žanrova), modernim plesom ili književnim i pozorišnim performansom, dok „Umetnička ulica“ obuhvata izložbu umetničkih dela i rukotvorina, kao i lajv performanse grafiti umetnika.


Za prijavu za program „Otvorena scena“ potrebno je poslati:

- propratno pismo

- podatke o izvođaču: ime i prezime, kontakt telefon, adresa, e-mail adresa

- fotografiju/e izvođača i kraću biografiju

- snimke ili linkove do snimaka najmanje dve pesme, plesne tačke ili performansa u digitalnom formatu (po mogućnosti da jedan snimak, koji može biti snimljen i mobilnim telefonom, bude uživo sa probe ili nastupa)

- tekstove odabranih numera u elektronskom formatu (odnosi se na muzičare)


Za prijavu za program „Umetnička ulica“ potrebno je poslati:

- propratno pismo

- podatke o stvaraocu: ime i prezime, kontakt telefon, adresa, e-mail adresa

- fotografiju/e stvaraoca i kraću biografiju

- fotografije ili linkove do fotografija radova ili predmeta

- opis radova ili predmeta koji će se izlagati ili oslikavati na licu mesta


Navedeni materijal potrebno je poslati na mejl: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , najkasnije do 20. maja 2019. godine. O rezultatima konkursa Fondacija „Danilo Kiš“ će obavestiti prijavljene učesnike od 1 juna.


Stručni žiri  za prijave učesnika u muzičkom delu program čine: Armand Mesaroš, muzičar, Ružica Inić, diplomiri solo pevač i nastavnik muzičke kulture, Dejan Anđelović, muzičar, Miloš Radović, dipl. klarinetista i profesor klarineta, i Adrijana Bezdan Cerna, koreograf, će među prijavljenima odabrati one koji će imati priliku da se u okviru ovog programa predstave subotičkoj publici.