14. maj 2019. - KLUB LJUBITELJA MUZIKE, FILOZOFIJE I FILMA

Share


 

Klub ljubitelja muzike, filozofije i filma poziva sve zainteresovane, koji imaju potrebu da filozofski misle muziku, pre svega rok muziku, i film, kao centralne kulturne fenomene 20. veka, kao i aktuelne probleme (problem ukusa u našem vremenu, problem kiča, budućnosti umetnosti, televizije, popularne muzike, problem erozije morala, prava i pravde itd) i osnovne filozofske probleme (istine, lepote i dobrote).


Prvi susret Kluba ljubitelja muzike, filozofije i filma biće održan u utorak, 14. maja 2019. godine, sa početkom u 19.45 u Omladinskom klubu „Skladište“ Fondacije „Danilo Kiš“. Klub vodi Dragan Krstić, profesor filozofije.


Osim razgovora na gore pomenute i druge filozofske teme, učesnici će u okviru Kluba imati prilike i da gledaju filmove, koji na različite načine obrađuju filozofske teme, te razgovaraju o tome nakon projekcije.

 

Klub će takođe imati za zadatak da tokom godine snima filmove koji se kroz fimski jezik bave filozofskim temama, pri čemu će učesnici moći da se u skladu sa svojim interesovanjima i sklonostima opredele za vrstu posla u tom procesu, bilo da se radi o: pisanju scenarija, snimanju, režiji, montaži, fotografiji, komponovanju i snimanju muzike za film, izradi scenografije, odabiru lokacija za snimanje, produkciji, promociji i sl.

 

Klub će povremeno organizovati i filozofske tribine i predavanja gostujućih stručnjaka u oblasti filozofije i filma, kao i koncerte autorske muzike (članova Kluba). .

 

Kada je reč o filozofskoj delatnosti ovog kluba, ona podrazumeva i besplatne časove iz filozofije za učenike gimnazije i drugih srednjih škola, na kojima će učenici razjasniti probleme koji su na redovnim časovima ostali nejasni.

 

Klub ljubitelja muzike, filozofije i filma se okuplja jednom nedeljno u Omladinskom klubu „Skladište“ Fondacije „Danilo Kiš“.

 

Učešće je besplatno.