7. avgust 2019. - PRVA KLAPA: KRATAK FILM O LEPOTI

Share


U sredu, 7. avgusta 2019. godine, u 16 časova u Subotici pala je prva klapa – počelo je snimanje prvog filozofskog filma u produkciji Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš“. Filozofski film pod naslovom "Kratak film o lepoti“ snimiće tokom avgusta i septembra članovi Kluba ljubitelja muzike, filozofije i filma. Ovim projektom rukovodiće Dragan Krstić, profesor filozofije.

 

U žiži filmske priče je momak koji razmišljajući o svojim lepim devojkama i lepotama svoga grada dolazi do pitanja: Šta je lepo? U nastojanju da odgovori na to pitanje traži pomoć od velikih filozofa, počevši od Platona, preko Hjuma, Lajbnica, Kanta, pa sve do Ničea i našeg savremenika Leonida Stoloviča. Razmišljajući o lepoti, mladi čovek u duhu Dostojevskog postavlja pitanje: Da li će lepota spasiti svet?


Film obiluje lepim slikama i najlepšim melodijama iz sveta klasične muzike.


Snimanje filma članovi Kluba su započeli kod Gradske kuće, a ovih dana snimanje će se nastaviti na drugim lokacijama, naročito na Paliću, pored samog Jezera.


U snimanju filma učestvuju: Mirjana Konstantinović, Dragana Nikolić, Radojka Paštar, Elena Čavlić, Jelena Boroš, Milan Radulović, Goran Bajčetić, Aleksandar Rakić i Laslo Mesaroš.


"Kratak film o lepoti“ se snima po scenariju koji je napisao prof. Dragan Krstić, a režiju i montažu radiće braća Vladimir i Ognjen Janić.