TOP 5

Share


Konkurs za stipendiranje studenata osnovnih studija na umetničkim akademijama “TOP 5” za školsku 2012/2013. godinu koji je raspisala Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ 1. juna zatvoren je 20. juna 2012. godine. Konkurs je osmišljen sa ciljem da se podrži umetnički profesionalizam u našem gradu, doprinese obogaćivanju i osvežavanju ljudskih resursa u oblasti kulture, kao i podizanju kvaliteta kulturnih i umetničkih programa u Gradu Subotici.

Dobitnici stipendije na konkursu „TOP 5“ za 2012/2013. godinu su:
1. Kristina Ivković - Tekstilni i modni dizajn – prosek: 5,00 (II godina studija)
2. Neda Marijanović - Dvopredmetna nastava muzike – prosek: 9,83 (III godina studija)
3. Jelena Ćulibrk - Filmska i televizijska produkcija – prosek: 9,80 (III godina studija)
4. Nera Poljaković Kovačev - Slikarstvo – prosek: 9,63 (II godina studija)
5. Darko Subotin - Animacija i vizuelni efekti – prosek: 9,58 (II godina studija)

Pet najboljih studenata umetničkih akademija sa teritorije Grada Subotice dobijaće putem konkursa mesečnu stipendiju u iznosu od 9.200 dinara. Stipendiranje će trajati deset meseci, od septembra 2012. do juna 2013. godine. Ugovori o godišnjem stipendiranju će biti potpisani na jesen.
Po završetku stipendiranja odabrani studenti će biti u prilici da se predstave subotičkoj publici studentskom vežbom ili delom na kojem su radili tokom poslednje godine, ili radom koji odaberu za ovu priliku. Na taj će način ovih pet glasnika novog kulturnog talasa upoznati stručnu, ali i širu publiku, sa svojim kvalitetima i potencijalima!

Očekujte konkurse za mlade umetnike i u narednom periodu – pratite rad Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” na sajtu ili na našoj fejsbuk strani: www.facebook.com/fondacija.danilokis!

Tekst konkursa:

 

Studiraš na nekoj od umetničkih akademija u zemlji ili inostranstvu? Prijavi se na konkurs Fondacije “Danilo Kiš” - “Top 5”!
Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” od 1.  juna 2012. godine raspisuje Konkurs za stipendiranje studenata osnovnih studija na umetničkim akademijama “TOP 5” za školsku 2012/2013  godinu. Konkurs je osmišljen sa ciljem da se podrži umetnički profesionalizam u našem gradu, doprinese obogaćivanju i osvežavanju ljudskih resursa u oblasti kulture, kao i podizanju kvaliteta kulturnih i umetničkih programa u Gradu Subotici.

PRIJAVNI FORMULAR

 

Pet najboljih studenata umetničkih akademija sa teritorije Grada Subotice dobijaće putem konkursa mesečnu stipendiju u iznosu od  9.200 dinara. Stipendiranje će trajati deset meseci, od septembra 2012. do juna 2013. godine.
Po završetku stipendiranja odabrani studenti će biti u prilici da se predstave subotičkoj publici studentskom vežbom ili delom koje je pripremljeno isključivo u tu svrhu. Na taj će način ovih pet glasnika novog kulturnog talasa upoznati stručnu, ali i širu publiku, sa svojim kvalitetima i potencijalima!
Pravo na učešće imaju studenti sa teritorije Grada Subotice koji studiraju na umetničkim akademijama u zemlji, kao i u inostranstvu.
Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti na konkurs najkasnije do 20. juna 2012. godine.
Uz popunjen prijavni formular potrebno je poslati i fotokopiju indeksa kojim se potvrđuje prosečna ocena tokom dosadašnjih studija. Rangiranje će se vršiti na osnovu prosečne ocene kandidata i dosadašnjeg umetničkog rada.
Rezultati konkursa biće objavljeni do kraja juna 2012. godine na sajtu Fondacije „Danilo Kiš“.  
Prijave slati na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
Više informacija na: 024/ 523-566!