SEVER SEVEROZAPAD VOL. 3

Share


Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” iz Subotice poziva muzičke autore sa teritorije Grada Subotice da se prijave na konkurs za kompilaciju “Sever-severozapad vol. 3”! Konkurs traje do 1. marta 2013. godine.

Kompilacija muzike subotičkih autora “Sever Severozapad Volume 3” se na ovaj način nadovezuje na prethodne dve objavljene kompilacije - “Sever Severozapad” (Korova, 2000, Fondacija „SOROS“) i “Sever Severozapad/ Laku noć, deco” (Korova, 2006, Fondacija „FOKUS“ Subotica; album se može downlodovati ovde), a čitava edicija ima za cilj da periodično zabeleži i prikaže presek aktuelne subotičke scene u oblasti savremene autorske muzike alter/indie/pop/rock žanra.
Kompilacija bi tako na jednom mestu trebalo da sadrži najbolje od onog što subotička alternativna muzička scena u datom preseku vremena ima da ponudi. Subotički bendovi, pre svega oni manje ili nimalo afirmisani, bi konačno dobili mogućnost da se čuju i izvan svojih, kutijama od jaja obloženih garaža i podruma. Primarni kriterijum urednika izdanja pri izboru kompozicija za album će biti kvalitet, a ne muzički žanr kojem izvođači pripadaju. S obzirom na takav pristup, kompilacija objedinjuje raznovrsne stilove, od etno, electro, jazz preko rap, hip hop, rock, post rock, americana do punk i hardcore metal muzike, ili pak fuzije istih.
Pravo učešća imaju autorski bendovi i muzički stvaraoci sa teritorije Grada Subotice, sa autorskim pesmama koje do kraja realizacije konkursa nisu bile objavljene u drugim muzičkim izdanjima.
Uslovi konkurisanja:
Svaki autor može da pošalje max. 3 autorske pesme uz popunjen prijavni formular – ili u MP3 formatu putem mejla na: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili da ih donese lično u Omladinski klub „Skladište“ (Park Ferenca Rajhla 12a, zgrada Jadran, 1. polusprat).

O finalnoj selekciji pesama za kompilaciju, koju vrši muzički urednik izdanja, učesnici će biti obavešteni po završetku konkursa. Autori čije pesme se budu našle na kompilaciji imaće priliku da svoju autorsku (odabranu) pesmu snime u profesionalnom muzičkom studiju u Subotici (Studio 11). Snimanje i produkciju pesama za kompilaciju će organizovati i podržati Fondacija „Danilo Kiš“ Subotica.

Nakon objavljivanja kompilacije vršiće se promocija kompilacije “Sever-severozapad vol. 3“ u svim značajnijim medijima u Subotici, Srbiji i regionu, uključujući koncertnu promociju u Omladinskom klubu „Skladište“.

Čekamo vaše prijave!

 

 

/