EKOLOŠKA HORROR PRIČA

Share


 

FONDACIJA FOKUS U SARADNJI SA GRADSKIM VEĆEM ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE I GRADSKIM VEĆEM ZA OBRAZOVANJE RASPISUJE KNJIŽEVNI KONKURS ZA NAJBOLJU:

EKOLOŠKU HOROR PRIČU


...Zamislite najgori mogući scenario. Život u društvu u kojem je prevladala glupost i bahatost. Probajte da se setite kako će svet izgledati ukoliko ne budemo vodili računa o prirodi. Suočimo se sa najvećim strahovima. Napravimo scenario za drugorazredni holivudski horor koji će postati realnost ukoliko nastavimo da zagađujemo jezera, vazduh, zemlju i odnose među ljudima. Ne ulepšavajmo. Budimo proroci. Predviđajmo budućnost na osnovu onoga što kaže sadašnjost. Napišimo horor ekološku priču koja bi, ukoliko se ne osvestimo, mogla da postane brutalnost svakodnevice...


Dužina i stil priče su slobodni. 
Radovi mogu biti napisani na srpskom, hrvatskom ili mađarskom jeziku. 
Radove sa otkucanim tekstom slati na: FOKUS, Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo, Matka Vukovića 1, 24000 Subotica. 
Rad treba da sadrži pune podatke autora: ime i prezime, razred, odeljenje i školu koju pohađa. Pravo učešća imaju učenici srednjih škola na teritoriji Opštine Subotica.
Konkurs je otvoren od 15. decembra 2008. godine do 25. janura 2009. godine.
Najbolji radovi će biti objavljeni u zasebnoj publikaciji.
Za autore šest najboljih radova je obezbeđen trodnevni boravak u Kustendorfu (mecavnik.info), etno selu kod Mokre Gore kraj Užica, čiji je idejni tvorac poznati filmski reditelj Emir Kusturica.
Dobitnike nagrada bira Komisija u sastavu: Marija Šimoković, pesnik, Boško Krstić, pisac, Atila Širbik, pisac.