ÖKO-HORROR

Share


 

A FOKUS ALAPÍTVÁNY, A VÁROSI ÖKOLÓGIAI TANÁCS ÉS SZABADKA KÖZSÉG OKTATÁSÜGYI TANÁCSA IRODALMI PÁLYÁZATOT HIRDET A LEGJOBB

ÖKO-HORROR TÖRTÉNET MEGÍRÁSÁRA


…Képzeljétek el a legrosszabb lehetőségek forgatókönyvét. Életet egy olyan társadalomban, ahol eluralkodik az ostobaság és a nemtörődömség. Teremtsetek rést, amelyen keresztül betekintést nyerhetünk az emberiség sötét bugyraiba. Ez a betekintés legyen egyben belátása annak, hogyan fog kinézni a világ, ha továbbra sem számolunk a természet áthághatatlan törvényeivel, hogyan fogunk kinézni mi magunk. Legyen akár ez egy másodosztályú hollywoodi horror forgatókönyv, amely bármikor valósággá válhat, amennyiben nem hagyunk fel a tavak, a levegő, a föld, és az emberi kapcsolatok szennyezésével illetve rombolásával. Ne szépítsetek. Legyetek próféták. A jelen állapotából láttassátok a jövőt! Írjátok meg öko-horror történeteteket, amely arról szól mi történhetne akkor, ha feleszmélésünk híján a mindennapjaink brutalitással telítődnének .. Terjedelemi és műfaji megkötés nincs. A munkákat magyar, szerb illetve horvát nyelven adhatjátok át. A pályázaton Szabadka Község középiskolás diákjai vehetnek részt. A legjobb munkákat külön kiadványban jelentetjük meg.
A begépelt munkákat a következő címre kell eljutatni: FOKUS Ifjúsági Kulturális Alapítvány, Matka Vukovića 1, 24 000 Szabadka… Az elkészült munkákhoz csatolandó: a szerző neve, az iskola és az osztály neve, illetve a szakirány megnevezése. A pályázat időtartama: 2008. december 15 – 2009. január 25.
A hat legjobb munka szerzőinek jutalma: egy háromnapos kirándulás a kustendorfi etno faluban Mokra Gorán Užice környékén, amely az ország egyik legcsodálatosabb turisztikai központja, amelynek létrehozója Emir Kusturica, ismert filmrendező.
A pályamunkákat szakzsűri bírálja el: Marija Šimoković, költő, Boško Krstić, író, Sirbik Attila, író.