Share


"33. dan" prikazan u New York-u i Zagrebu!

Posle Poljske (Full Length Festival) i Beograda (Beokon), film "33. dan", subotičkog reditelja Andreja Boke, ušao je u uži izbor "New York International Independent Film and Video Festival"-a, gde je iosvojio prvu nagradu.

 
Posle Poljske (Full Length Festival) i Beograda (Beokon), film "33. dan", subotičkog reditelja Andreja Boke, ušao je u uži izbor "New York International Independent Film and Video Festival"-a, gde je i prikazan 23. marta u legendarnom East Village Cinema u New York-u. Na ovom Festivalu su učestvovali razni autori širom sveta, od kojih je većina bila iz Amerike. Film "33. dan" su na ovom Festivalu predstavljali Andrej Boka (reditelj), Mirjana Vladisavljev (kompozitor) i Bojan Ćosić (obrada zvuka, produkcija muzike), koji su prisustvovali Festivalu i promovisali film među brojnom publikom i autorima. Žiri Festivala će u narednih par dana još jednom pogledati sve filmove i odlučiti o pobedniku. Osim New Yorka, "33. dan" je prikazan 1. aprila u Zagrebu na RAF-u (Revija amaterskog filma) i kao što je organizator najavio, to je prvi dugometražni igrani film za ovih 8 godina postojanja Festivala, koji je prikazan u "prime time"-u, u 20 h, kada je publika najbrojnija, zbog svog kvaliteta i funkcionalnosti.

 

Film subotičkog autora Andreja Boke, "33. dan", osvojio je prvu nagradu "The Best International Short Comedy" (najbolji internacionalni kratki film u žanru komedije) na "New York International Independent Film and Video Festival"-u, u New York-u.


Režija: Andrej Boka
Scenario:Andrej Boka, Vedran Žilic, Saša Popadić
Muziku komponovali: Mirjana Vladisavljev, Ivan Marijanski
Montaža: Darko Maletin
Obrada tona, produkcija muzike: Bojan Ćosić
Uloge: Jasminka Hodžić, Mihailo Stajić, Nevena Mlinko, Vesna Kljajić Ristović, Vladimir Grbić...

Trajanje: 60 minuta
Žanr: Tragi-komedija
Sponzori: FOKUS Fondacija, Denver, Car plus, In komerc, Kop trans, Gradis.

Sinopsis:
Anamarija, glava konzervativne i religiozne porodice, nakon smrti njenog muža, oseća da je nešto proganja. Uprkos svakodnevnim naletima zla, ona pokušava da nadje ravnotežu između sopstvene sigurnosti i vaspitanja svoje dece. Ćerka Radmila koja pokušava da se odupre majčinom teroru, i sin Živica, koji je njen mezimac i koji poslušno izvršava svaku maminu zapovest, ali i u isto vreme pokušava da se izbori sa apstinencijom, koja mu je nametnuta od strane religije i majke.

Film je prikazan:
2008. "Full length" film festival, Lublin/Poljska
2009. "Festival srpskog filma fantastike", Beograd/Srbija
2009. "New York International independent film and video festival", New York/USA
2009. "Revija amaterskog filma", Zagreb/Hrvatska
2009. "Cinema City" film festival, "Up to 10 000 bucks", Novi Sad/Srbija

Film "33. dan" je projekat podržan od strane FOKUS Fondacije.