Share


EVROPSKI KONTEKST KULTURNE POLITIKE GRADA SUBOTICE

U nadi da ćemo zajedno obnoviti tradiciju dijaloga, FOKUS Fondacija je organizovala drugu po redu otvorenu debatu sa temom Evropski kontekst kulturne politike grada Subotice.

 

EVROPSKI KONTEKST KULTURNE POLITIKE GRADA SUBOTICE


U nadi da ćemo zajedno obnoviti tradiciju dijaloga, FOKUS Fondacija je organizovala drugu po redu otvorenu debatu sa temom Evropski kontekst kulturne politike grada Subotice. Skup se održao u ponedeljak, 29. juna 2009. godine u Plavoj sali Gradske kuće sa početkom u 13 sati.

Uvodnu reč održali su Ljubica Kiselički, pomoćnik gradonačelnika Subotice i prof. dr Boško Kovačević, politikolog.

Tribinu je posetio veliki broj subotičkih stvaraoca, zaposlenih u kulturi i onih koje kulturni život ovoga grada interesuje. Među posetiocima skupa je bio i veliki broj mladih sugrađana koji su imali priliku da iznesu svoje viđenje i probleme sa kojima se susreću mladi stvaraoci u ovom gradu.

Tribina je održana pod pokroviteljstvom gospodina Saše Vučinića, gradonačelnika Subotice.

Tribinu je inicirana iz uverenja da je kritička analiza kulturnog života grada stabilna osnova za aktuelizaciju značajnih promena i priključenje evropskoj baštini kulture. Verujemo da iskren i otvoren razgovor ima okrepljujuće dejstvo, i da uspostavljanje dijaloga može doneti konkretne rezultate.

Beleške sa prvog skupa “Kulturna politika grada Subotice” održanog decembra 2008. godine možete preuzeti ovde.