Share


BOOKCROSSING ŽURKA

PRVA BOOKCROSSING ŽURKA U SUBOTICI održana je 22. avgusta 2009. u bašti Baš kuće, uz muziku akustičnih sastava DUOdenum i Wooden Ambulance. Više od 30 knjiga je registrovano na internacionalnom bookcrossing sajtu i time započelo svoj put do sledećeg čitaoca.

Subotica je treći grad u Srbiji koja će imati svoju bookcrossing policu, u Bash kući, gde ćete bilo kada moći doneti i uzeti vašu sledeću knjigu. Zahvaljujemo se štampariji ROTOGRAFIKA, Gradskoj biblioteci i Knjižari "Danilo Kiš" koji su darovali knjige za ovu jedinstvenu akciju.

 


 

Dobrodošli u svet BookCrossing-a!
Šta je Bookcrossing? 
Doneseš knjigu -> Pošalješ je na put oko sveta -> Uzmeš novu (staru) knjigu -> Čuvaš planetu!
Bookcrossing je jedinstveni metod recikliranja pročitanih knjiga, koji nam pruža priliku da podelimo svoje knjige sa drugima, oslobodimo police, pošaljemo svoje knjige na jedno uzbudljivo putovanje, ugostimo druge knjige – putnike. 
Ako želiš da saznaš više o tome, možeš da pročitaš na sajtu: www.bookcrossing.com.
Da svet bude jedna velika biblioteka!
Organizatori projekta su FOKUS Fondacija i Agencija za lokalnu demokratiju, a projekat je podržala Umetnička radionica Medijala.

Medijska podrška: Radio www.net1zen.comAugusztus 22-én este a Bash-ház udvarába került megrendezésre az első BookCrossing rendezvény.

De mi is az a BookCrossing?

A játék nagyon egyszerű: keress egy könyvet a könyvtáradban, amelyet szerinted más szívesen olvasna; ragaszd bele a mozgalom sárga logóját ábrázoló matricát, amin egy jókedvű könyv szaladgál a pálcikalábain; majd pedig hagyd el valahol a kötetet. Ottfelejtheted egy parkban a padon, egy kávézóban vagy a vonaton. Annyi a dolgod, hogy regisztrálod a honlapon a matricán található azonosító (BCID: BookCrossing-ID) kód segítségével. Aki megtalálja a könyvet, szintén regisztrálja, hogy hozzá került a könyv, és miután elolvasta, ő is elhagyja valahol, és így a könyv elindul vándorútjára, amelyet a honlapon követni lehet.

A Bash-házban megrendezésre kerülő eseményre számos, különféle korosztályba tartozó érdeklődő látogatott el. Míg a hangulat a buli formáját öltötte magára – fellépett a a DUOdenum és a Wooden Ambulance együttes is – addig az est egyben alkalmasnak mutatkozott az olvasás népszerűsítésére is. Számos kötet indult világkörüli útra illetve pihen most egy kicsit Szabadkán.

Köszönjük a segítséget a Danilo Kis könyvesboltnak, a Rotografikának illetve a Városi Könyvtárnak.

Az est szervezője a FOKUS ALAPÍTVÁNY és az LDA, valamint a Medijala Művészeti műhely volt.