Share


IRAN, ZEMLJA I LJUDI

Predavanje

U Amfiteatru Otvorenog univerziteta, 05. novembra, sa početkom u 19.30 časova, održano je predavanje o zanimljivoj istoriji, kulturi i ljudima Irana. Momir Turudić, novinar Lista "Vreme", i koautor dokumentarnog filma "Iran", boravio je u ovoj neobičnoj zemlji i preneo nam slike, utiske i svoje znanje o Iranu.

Za vreme predavanja mogla se čuti iranska muzika, videti fotografije sa puta po Iranu i uživati u toplom čaju, koji je u Iranu najčešće piće.

"Slike koje nam se uobičajeno pojave pred očima kada se pomisli na Iran su islamska revolucija, verski fanatizam, nesporazumi sa svetom. Treba zaboraviti na predrasude, jer, Iran je, pre svega i iznad svega, zemlja čudesne istorije i kulture koja je ostavila neizbrisiv civilizacijski trag. Mnoga na izgled nespojiva lica ove zemlje isprepletena su u mešavini koja fascinira. Prigrliti Iran i dopustiti njegovim ljudima da vas prigrle - iskustvo je vrednije od bilo čega."

Predavač: MOMIR TURUDIĆ, novinar nedeljnika "VREME", poznavalac iranske kulture i istorije, koautor dokumentarnog filma "IRAN".