Share


Promocija knjige “Polovni svet” i otvaranje izložbe ŽIVOT I SNOVI Aleksandra Zografa

IzložbaU Vestibilu Gradske kuće, 13. novembra 2009. sa početkom od 18.00 časova, održala se promocija knjige “Polovni svet” Aleksandra Zografa uz otvaranje izložbe “Život i snovi”.

Saša Rakezić alijas Aleksandar Zograf je strip-autor koji od sredine osamdesetih deluje na domaćoj sceni, a od početka devedesetih svoje radove objavljuje i u inostranstvu. Jedan je od malobrojnih strip-crtača koji od 2003. godine redovno objavljuje svoje radove u domaćoj štampi.

<div style="margin-top:10px;"><h7 style="font-size:11px; letter-spacing:0.8px;">OTVARANJE IZLOŽBE:</h7></div><h6>ALEKSANDAR ZOGRAF<br>“ŽIVOT I SNOVI”</h6><div style="margin-bottom:10px;"><small>13.11.2009, Vestibil Gradske kuće</small></div>

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Pera Marković je otvorio izložbu i razgovarao sa autorom o njegovom delu.

Saša Rakezić Zograf dobitnik je nagrade „Desimir Tošić” za najuspešniji serijal objavljen u štampanim i elektronskim medijima u 2008. godini. Sastavni deo ove nagrade, dodeljene 19. februara 2009. godine, čini objavljivanje knjige nagrađenog autora u izdanju Službenog glasnika. Knjiga odabranih stripova “Polovni svet” Aleksandra Zografa je izbor iz nagrađenog serijala koji je objavljen u nedeljniku VREME. Zografovi strip-junaci su takozvani mali, obični ljudi (i sam autor, njegovi prijatelji i kolege) koji spas od mučne svakodnevice uspevaju da nađu kroz sanjarije ili artefakte iz davnih vremena.

 

Uz promociju knjige Polovni svet Aleksandra Zografa.doc