Share


Koncert: Ž/BUKA i ANA NEVER

IzložbaU petak, 27. novembra, u Klubu Mladost (bivši Mini klub), sa početkom u 22 časa, nastupio je hrvatski bend Ž/BUKA, a predgrupa je bio bend Ana Never.

Ž/BUKA je posve ženski bend koji deluje od 2005. U periodu od tada do sada, desile su se promene, no održan je kontinuitet rada i kreativnosti, a ostvaren je značajan napredak u izrazu i izvedbi.

Ž/BUKA je odsvirala nebrojeno puno koncerata, neke samostalno, neke u sklopu raznih festivala (Vox Feminae, Rdeče Zore , GAW…); a svirale su i kao predgrupa na koncertu grupe Disciplina Kitshme u Zagrebu. U septembru 2009. osvojile su treće mesto na O'ROCK festivalu. Trenutno su nominovane za nagradu demo bendova Circoolar u kategorijama: najbolja hrvatska demo grupa ili izvođač 2008/2009 i najoriginalnija hrvatska demo grupa 2008/2009; dok je Eva nominovana za istu nagradu u kategoriji demo heroina 2008/2009.

U martu 2008. snimljen je prvi demo Plavuša nije kul koji sadrži četiri pjesme: Zlo mi je, Star, Nesvjesni i Rebelt. Demo je snimljen u studiju Kramasonik, u produkciji Hrvoja Nikšića. Sredinom septembra 2008. Ž/BUKA je snimila svoj drugi demo također sa četiri pjesme: Dumb, Reality, Saša i Zlo mi je. Demo je snimljen u studiju Kramasonik, producent je Hrvoje Nikšić. Krajem 2008. Ž/BUKA je snimila obradu pjesme Tiha noć za potrebe filma „Neka ostane među nama“ redatelja Rajka Grlića.

Od 2009. Ž/BUKA značajnije mijenja zvuk kombinirajući minimalizam, psihodeliju, atmosferičnost i melodioznost.

U septembru 2009. ponovno ulaze u studio kako bi snimili novi EP kojim će predstaviti svoj novi, na koncertima već nahvaljen, zvuk i koncept benda.

Postava benda: Eva Badanjak/električna gitara/vokali

Sara Ercegović/bubnjevi/vokali /analogni sintisajzer/

Podrška na koncertima: Jelena Vidović/električna gitara/bas gitara


www.myspace.com/zbuka