Share


TRIBUTE TO MIGUELLE `09.

Tribute

U subotu, 12. decembra, u sali Bunjevačkog kola u Subotici, održana je tradicionalna manifestacija posvećena jednom od pokretača subotičke elektronske scene, “Tribute to Miguelle” u organizaciji Beat&Bones i FOKUS Fondacije iz Subotice.

U okviru porojekta nastupili su Alen Sfrozina iz Italije i Dee Face iz Srbije. Podršku su pružili Nikola Majdanović, Adamov, Brajan i Phantom iz organizacije Beat&Bones, a kao VJ nastupio je Zoli/SubFX iz Subotice.

U okviru porojekta nastupili su Alen Sfrozina iz Italije i Dee Face iz Srbije. Podršku su pružili Nikola Majdanović, Adamov, Brajan i Phantom iz organizacije Beat&Bones, a kao VJ nastupio je Zoli/SubFX iz Subotice.

DJ MIGUELLE (1976-2001), ikona dj scene u Srbiji. Bio je jedan od prvih pravih dj-eva u Vojvodini. Pokretač organizacije Play4underground, koja je započela “ludilo” elektronskog zvuka kod nas. Prvi je doveo svestske DJ velikane u tadašnju diskoteku Lifka (Lady B, Gayle San, Miss La Di Da, Ian Ossia, Corvin Dalek, Alen Sforzina, Valentino Kanziany, Joseph Armani i drugi). Nastupao je po celoj zemlji Mađarskoj, Makedoniji, Bih, Rumuniji... Umeo je da oseti svoju publiku. Clubbing posle njega više nikada nije bio isti, a sećanje na njega i poštovanje prema njemu nikada neće nestati.

ALEN SFORZINA, od sviranja u underground elektro bendovima ranih 80-ih, pa do kreiranja jedinstvenih zvukova u projektima sa muzičkim velikanima našeg doba, Alen Sforzina je svakako ostavio mnogo neizbrisivih tragova. Odgovoran je za inicijaciju i evoluciju party scene u Istri u Hrvatskoj, gde je od 1996. godine bio sinonim dobre zabave, inovativnog i svežeg noćnog života pod dobro upamćenim nazivima: Technopolis, Tribal instict, Hallowind... Bila je godina 1997. kada se Alen preselio u Grac (Austrija) i u svom studiju počeo da stvara muziku uz koje će mnoge generacije odrasti, u projektima sa imenima poput Daniele Papini, Steffan Ehrlin, Alex Bau, Dj Ogi, ali i na sopstvenim projektima pod imenima: Technosforza, Togo, Wizard of Fez i AS, a njegove ploče su se nalazile u setovima najvećih imena u istoriji elekrionske muzike: Carl Cox, Jeff Mills, Fergie, Cris Fortier... Od 2006. godine nalazi se u Italiji gde nastavlja da zadivljuje javnost u zajedničkim projektima sa italijanskom superzvezdom, Francesco Farfa-om. Kombinacija elektronike, house-a, techno-a, sloboda muzičkog izražavanja je ono što karakteriše Alena i stavlja ga u red najkvalitetnijih DJ/producenata prošlog i ovog veka.

Muzički program je pratio vrhunski zvuk i rasveta, video projekcije, a plesna grupa izvela je Special Tribute Performance.


Sav prihod od manifestacije ide maloletnom sinu dj Miguella.
Posebna zahvalnost: Red bull, Audio solutions, Rental, štamparija Printex, Panon RTV, Happynovisad, Soundhead.