Share


PROZAK - Antidepresivna književnost

Časopis

Proza(k) je serijal čitanja antidepresivne proze i poezije koji će se održavati jednom mesečno u našem gradu. Subotičani će imati prilike da vide i čuju najaktualnije domaće pisce koji će u neformalnoj atmosferi BAŠ-PODRUMA čitati odlomke iz svojih najnovijih knjiga ili rukopisa. U prvoj sesiji 14. decembra, sa početkom u 19 časova nastupili su Dejan Stoiljković, pisac iz Niša, te domaći autori Oleg Tomić i Slobodan Vladušić.

 

 

 

 

Dejan Stojiljković 

Dejan Stojiljković rođen je 1976. godine u Nišu. Bavi se stripom, novinarstvom i pisanjem proze. Objavio je zbirku urbane proze Leva strana druma (2007) i zbirku prica inspirisanih mitovima i legendama rokenrola pod nazivom Low Life (2008). Autor je nekoliko strip scenarija. Dramski program Radio Beograda adaptirao je njegovu novelu Lopuže poput nas u radio-dramu koja je premijerno izvedena novembra 2008. Prvi je laureat nagrade za strip teoriju Nikola Mitrovic Kokan. Redovan je saradnik internet magazina za popularnu kulturu PopBoks a piše i za Danas, Urban Bug, Think Tank, Gradinu, Ulaznicu, Treci trg... Idejni je tvorac i jedan od osnivaca Trash Festa, festivala andergraund književnosti koji se održava u Nišu. 

Živi u Nišu gde radi kao glavni i odgovorni urednik magazina Pressing i informativnog internet portala NišKafe.

Oleg Tomić 


Oleg Tomić je rođen 15.05.1968.godine u Novoj Gradišci.Studirao je komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.Od 1991.godine živi u Subotici.Do sada objavio: 7 iza vilice (Četvrti talas kod Vojislava Despotova - Novi Sad,1993.), Orso Negru (samizdat,Novi Sad,1997.), Incognito (samizdat,Subotica,2001.), Out of the blue (VBZ, Zagreb,2002.), Francuski kalendar (Agora,Zrenjanin,2006.).

 

Slobodan Vladušić 

Romanopisac i esejista, rođen u Subotici 1973. godine. Pisao je eseje i književne prikaze za Večernje Novosti, Nin i Politiku. Za rukopis romana Forward, koji se pojavio u knjižarama ove godine, dobio je nagradu Fondacije Borislav Pekić.


 Časopis