Share


Ryland Bouchard/ex The Robot Ate Me

Koncert

U sredu, 23. decembra, u Baš kući, sa početkom u 21 čas, publici se predstavio Rajland Bučard, muzičar koji dolazi iz Amerike.

Ryland Bouchard nekada je bio poznat pod imenom The Robot Ate Me, kao eksperimentalni pop singer-songwriter koji je sa samosvojnom lucidnošću, i svojim albumom They Ate Themselves, u svojoj dvadeset i prvoj godini, pobrao pohvale od kritike i zauzeo posebno mesto među onima koji gaje naklonost ka prvorazednim nezavisnim muzičkim wunderkind-ovima i inim duhotvorinama.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Koncert

Od 2004. Robot Ate Me, iako sa jasnim i dubokim ubeđenjima po pitanju indie izdavaštva vezan za sopstvenu etiketu swimslowly records, on ipak (po njegovim rečima) „spušta most“ i objavljuje za etiketu Kill Rock Stars (Decemberists, Xiu Xiu, Elliott Smith...) i neumorno nastupa (600 koncerata za 3 godine). Njegovi albumi, a ima ih za sada šest (od koji su neki dupli, a neki čak i četvorostruki), kao i njegovi nastupi postaju poznati po nepredvidljivosti i nepodilaženju publici. Iznad svega, oni bivaju krašeni sa nadasve iskrenim amalgamom senzualnosti, emocijom uškopljenosti, oniričnog i introspektivnog čudnovatog prostranstva, kazivanog šaputavim jezikom muzike koji odjekuje snagom sudbine. Poslednje dve godine, Ryland Bouchard nastupa pod svojim imenom; svirajući melodramatični elektro folk dolazi iz Oregona (USA) u Srbiju da održi četiri koncerta:
20.12. (nedelja) – Beograd, KC Grad
21.12. (ponedeljak) – Novi Sad, CK13
22.12. (utorak) – Zrenjanin, Klupče
23.12. (sreda) – Subotica, Baš Kuća
http://www.myspace.com/rylandbouchard
http://www.myspace.com/therobotateme
http://www.rylandbouchard.com/
Video:
http://www.youtube.com/user/swimslowly