Share


JUNSKI 5+ I PORTAL MATURANTI-SUBOTICA.COM

Iz štampe je izašao novi broj “Gradskih novina za srednjoškolce 5+”.   

Novi broj se može preuzeti na web adresi: www.novine5plus.com
Isto tako, Novine 5+ su pokrenule portal www.maturanti-subotica.com na kome su postavljene maturske slike svih subotičkih maturanata, razvrstane po školama i odeljenjima, kao i fotografije sa proslave maturskih svečanosti.

 

 

Izdavač novina, koje izlaze već drugu godinu, je Dom učenika iz Subotice, a pod pokroviteljstvom Gradskog veća za oblast obrazovanja, vaspitanja, kulture i informisanja, kao i FOKUS Fondacije.
Tekstove pišu i uređuju učenici iz više subotičkih srednjih škola, pod mentorskom palicom novinarki Margarete Tomo i Tatjane Mandić Takač. Glavni i odgovorni urednik novina je Boris Cupać. U ovom broju stručni saradnici su Renata Tapai, Branislav Kolar i Siniša Zelen.
Junski broj donosi pregled dešavanja ovog leta - EXIT, SUMMER 3P, intervju sa direktorkom Hemijske škole, Gabrijelom Korom, kao i balerinom Natalijom Raičević, zatim vesti iz Medicinske, Tehničke, Hemijsko-tehnološke i Ekonomske škole; likovne i književne radove učenika; pregled novih igrica, filmova, muzičkih albuma i web sajtova; foto-reportažu iz palićkog ZOO vrta; savete psihologa i dermatologa; foto-galerije i još mnogo toga interesantnog za srednjoškolski uzrast. Poseban poklon svim čitaocima su dva postera: fudbalska reprezentacija Srbije i bend Sabbatka.

Novine su dvojezične, a dele se besplatno po subotičkim srednjim školama.