Share


VOLONTERSKI EKO-KAMP “TRASHBUSTERS”

Od 16. do 21. jula 2010. godine na Paliću održao se prvi Volonterski eko-kamp “Trashbusters” u organizaciji FOKUS Fondacije iz Subotice, a pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu životne sredine. Centralna ideja projekta je bila da okupi 15 omladinaca sa teritorije grada Subotice kojima se pružila mogućnost da kroz druženje i interaktivno učešće steknu nova i unaprede postojeća znanja o ekologiji i globalnim ekološkim problemima. U okviru kampa učesnici su pohađali edukativne radionice i učestvovali na trash-art radionicama. Izuzev radionica, učesnici su gledali filmove koji se odnose na ekološke probleme sa kojima se čovečanstvo u današnje vreme susreće.

EKO-KAMP "TRASHBUSTERS"

16 - 22. jul 2010.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

 

Kamp je bio smešten u Auto-kampu na Paliću. U okviru kampa organizovala se i akcija sakupljanja smeća u kojoj su učestvovali učesnici kampa i  volonteri iz lokalne zajednice kako bi svojim primerom probudili svest o ekološkim problemima!

Svi troškovi smeštaja, hrane i prevoza bili su obezbeđeni.

Ekološke radionice vodila je Sonja Radak, diplomirani ekolog za zaštitu životne sredine, a trash-art radionice vodio je Arpad Šite, omladinski radnik iz Subotice. Koordinatori kampa bili su Robert Vaštag i Slobodan Mac, omladinski radnici iz Subotice.

Volonterski eko-kamp “Trashbusters” realizovao se pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu životne sredine, a partneri projekta su Udruženje građana Youth and Eco Life iz Subotice, kao i PARK PALIĆ.


Komentari  

 
+1 #1 11-07-2010 18:56
fina ideja.
Citiraj
 
 
+1 #2 21-07-2010 10:52
Bas je bilo ekstra na kampu...Steta sto je trajao samo pet dana :(
Citiraj
 
 
+1 #3 23-07-2010 15:28
Bas jeste dobra ideja, i bas je ekstra bilo...Jedina zamerka sto je kratko trajalo :(
Citiraj