Share


POLIINFO, 8. broj

ČasopisIz štampe je izašao osmi, januarski broj školskog lista Politehničke škole „Poliinfo“. U njemu možete čitati o novinama koje su se odigrale u Politehničkoj školi, kao i intervjue sa grafičkim dizajnerom i muzičarem Leonidom Pilipovićem, akademskim slikarom Srđanom Milodanovićem i koordinatorom američkog kutka Andrejem Kunkinom. „Polinfo“ informiše i o kulturnim dešavanjima u našem gradu i donosi brojne književne, likovne i radove iz oblasti grafičkog dizajna. Posebnu pažnju privlače razmišljanja srednjoškolaca na različite aktuelne društvene teme, jer predstavljaju autentičnu i duhovitu reakciju mladih na stvarnost. 
Školski list“Poliinfo“ izlazi dva puta godišnje, u januaru i junu, a u celosti ga izrađuju učenici Politehničke škole predvođeni svojim profesorima. Politehnička škola obrazuje učenike različitih grafičkih smerova, pa učenici učestvuju u svim fazama izrade lista. Školski list se štampa u Grafičkoj radionici Politehničke škole.

Glavni urednik časopisa je Branka Jovičić, profesor srpskog jezika i književnosti, a tehnički urednik je diplomirani grafički dizajner Tihomir Zoraje, profesor u školi. 
Pokretanje ovog lista podstaklo je učenike i profesore škole na različite oblike kreativnog izražavanja. Svojim tekstovima ( esejima, intervjuima, prezentacijom pozorišnih predstava i knjiga, izveštavanjem o dešavanjima u kulturi, nauci i sportu) prerastao je okvire školskog lista. Polinfo se polako razvija u pravi časopis za mlade, koji temama i načinom njihove obrade nadilazi ono što je u početku zamišljeno i što se obično podrazumeva pod pojmom „( srednjo) školski časopis“. Poliinfo promoviše duhovne vrednosti i afirmiše talentovane pojedince pružajući im mogućnost da se izraze i budeći u njima želju za daljim usavršavanjem i napredovanjem. Kako se u ovoj školi obrazuju učenici različitih grafičkih smerova, učenici mogu učestvovati u svim fazama izrade lista ( prelom teksta, fotografije, grafički dizajn, grafička dorada, štampa...). U časopisu „ Poliinfo“ posebno su zanimljivi učenički komentari o svim temama koje su zanimljive mladima. To je časopis koji prati problematiku mladih, istovremeno im dajući šansu da progovore o svojim shvatanjima društvenih , kulturnih i drugih prilika... Može se reći da to više nije „ školski list“ ( bar ne u onom smislu kako se takav list shvata), osim po tome što ga stvaraju srednjoškolci uz saradnju sa svojim profesorima.

Časopis u štampanom izdanju možete nabaviti u Politehničkoj školi ili na našem sajtu, u rubrici Download, kao i na sajtu Politehničke škole.

Izdavanje ovog časopisa podržala je FOKUS Fondacija.