Share


Nagradno putovanje u Grac

ČasopisFOKUS Fondacija je u septembru 2010. godine raspisala konkurs za najbolji vizuelni rad na temu - uniforma. Konkurs je bio namenjen svim studentima i srednjoškolcima sa teritorije Grada Subotica, koji su na isti mogli da pošalju svoje likovne, foto ili video radove.

Autorke nagrađenih radova, koje je izabrala stručna komisija u sastavu: Maja Rakočević, akademski vajar, Ivan Aranđelović, filmski kritičar i Edvard Molnar, fotograf, bile su nagrađene trodnevnim putovanjem u GRAC (Austrija), evropsku kulturnu prestonicu 2003. godine i posetom novoizgrađenom Muzeju umetnosti u ovom gradu. www.graztourismus.at
Muzej savremene umetnosti neobičnog izgleda nudio je izložbu studenata dizajna u prizemlju i veoma zanimljivu izložbu na prvom spratu pod nazivom „Robotski snovi“, gde su naše mlade posetiteljke mogle da vide većinom multimedijalne instalacije umetnika novije i starije generacije na temu robota, robotike, visoke tehnologije i futurističkih izuma. Osim Muzeja, obišle su i Stari grad sa kulom-satom na bregu koji dominira gradom i do koga se stiže žičarom, liftom ili stepenicama, impozantnu Gradsku većnicu, zgradu Pokrajinskog parlamenta, Katedralu sa Mauzolejem imperatora Ferdinanda II, kompleks zamkova Ferdinanda III iz XV veka, „Slikarsku kuću“ spolja kompletno oslikanu freskama Johana Majera iz 1742 godine, kao i mnoge druge znamenitosti.

Imena ravnopravno nagrađenih autora su: Ivona Medić, Ivana Perić i Aleksandar Topić.