Share


BOB DILAN - muzičko-poetsko predavanje

Časopis

Muzičko-poetsko predavanje Roberta Tilija o velikom pesniku i muzičaru Bob Dilanu održalo se 14. marta u Art bioskopu „Lifka”, sa početkom u 19 časova. Na početku večeri Robert Tili je uz pratnju gitare i usne harmonike, u Dilanovom maniru, otpevao pesmu BILLY, naslovnu temu iz filma Sema Pekinpoa PET GERET I BILI KID, iz 70-tih godina prošlog veka, u kom je, sem naslovnih uloga Krisa Kristofersona (Bili Kid) i Džejmsa Koburna (Pet Geret) igrao i Bob Dilan, u ulozi Elijasa. On je autor svih muzičkih numera iz filma, koje je i otpevao i odsvirao uz pomoć Brusa Langhorna, Boba Džonsona, Buker Ti Džonsa i Krisa Kristofersona.

 

Posetioci su imali priliku čuti odeljak iz knjige ANTOLOGIJA ROK-POEZIJE: ELEKTRIČNA SNOVIĐENJA, autora Roberta Tilija, u izdanju novosadskog Prometeja, 2008. godine, posvećenog Bobu Dilanu. U toku večeri bilo je reči o "liku i delu" Bob Dilana kao najznačajnijem kantautoru popularne (sub)kulture uopšte. Saša Eraković je pročitao prepeve nekoliko Dilanovih pesama.
Nakon toga usledio je film I'M NOT THERE u režiji Toda Hajnsa iz 2007. godine, koji kroz šest različitih likova predstavlja muzički život Bob Dilana.
Ulaz na predavanje i projekciju filma je bio slobodan.