Share


JENIFEREVER - koncert

ČasopisJedan od najrespektabilnijih švedskih indie sastava Jeniferever predstavio se i u Srbiji, u okviru svoje evropske turneje, na kojoj su promovisali svoj novi album Silesia. Nastupili su 17. maja u beogradskom KC Gradu i dan kasnije u subotičkom Klubu Mladost.
Na oba koncerta predgrupa im je bio subotički post-rock sastav Ana Never.

Ovaj koncert organizovan je u saradnji Fokus Fondacije i Ambush Music-a, pod pokroviteljstvom Ambasade Švedske u Beogradu.

 

O koncertu u Beogradu: www.e-novine.com

 


JENIFEREVER (Švedska, Upsala)
http://www.myspace.com/jeniferever

Jeniferever je bend iz Upsale (Švedska)  formiran 1996. godine. Njihova muzika se može opisati kao ambijentalni indie rock ili post-rock, u biti to je usporena, melodična, i često orkestralna muzika koja pleni svojim izuzetnim krešendo momentima. Njihov zvuk stoji u analogiji sa bendovima poput The Appleseed Cast i Sigur Ros. Ime benda potiče iz 1989. godine i preuzeto je od istoimene pesme kultnih Smashing Pumpkins. Jeniferever su izdali EP pod nazivom Iris (u trajanju od 40 minuta) za Big Scary Monsters Recording Company, a svoj dugosvirajući album pod naslovom Choose a Bright Morning je izvorno objavljen za izdavačku kuću Drowned in Sound, ali su oba izdanja reizdata za Monotreme Records. Njihov drugi album Spring Tides takođe je objavljen na Monotreme Records u 2009. Bend upravo ovih dana objavljuje treći album, pod nazivom Silesia, a datum izdavanja zakazan je za 11. april 2011. godine.

*
ANA NEVER (Subotica)
www.myspace.com/ananever
http://www.facebook.com/pages/Ana-Never/114312090191

Ana Never, instrumentalni post-rock bend iz Subotice, nastao je proleća 2002. Bend danas čine: Srđan Terzin, Dejan Topić, Goran Grubišić i Davor Bašić Palković. Nastupali su svuda od Budimpešte do Skoplja, gde-god se ukazala prilika za koncerte… Početkom 2011. objavljeno je reizdanje njihovog prvog albuma za internacionalnu izdavačku kuću Fluttery Records. Uporedo privode kraju rad na novim izdanjima, koja možemo da očekujemo u skorijoj budućnosti.

 

ANA NEVER


 

JENIFEREVER