Share


SUBOTIČKI 5+ NAJBOLJI ŠKOLSKI LIST U VOJVODINI

Časopis

Na upravo završenoj Pokrajinskoj smotri Domova učenika subotičke Novine za srednjoškolce 5+ su osvojile prvo mesto i ponele laskavo priznanje - Najbolji školski list u Vojvodini.
Novine su dvojezične, a dele se besplatno po subotičkim srednjim školama. Izdavač novina, koje izlaze već treću školsku godinu, je Dom učenika iz Subotice, a pod pokroviteljstvom Gradskog veća za oblast obrazovanja, vaspitanja, kulture i informisanja i Fondacije FOKUS. Tekstove pišu i uređuju učenici iz svih subotičkih srednjih škola, uz pomoć novinarki Margarete Tomo i Tatjane Mandić Takač. Glavni i odgovorni urednik novina je Boris Cupać.
Aprilski broj donosi foto-reportažu iz Tehničke škole, intervjue sa uspešnim učenicima, profesorima, priče, pesme, poeme i crteže učenika, likovne i književne radove učenika; pregled novih kompjuterskih igrica, filmova, muzičkih albuma i web sajtova; foto-reportažu iz palićkog ZOO vrta; savete psihologa i dermatologa; foto-galerije sa ekskurzija i još mnogo toga interesantnog za srednjoškolski uzrast.
Novi broj se može preuzeti na web adresi: www.novine5plus.com