Share


GUESS WHAT i L'ORCHESTRE DU MONT-PLAISANT

ČasopisU prijatnom ambijentu dvorišta Art bioskopa "Aleksandar Lifka", u četvrtak 16. juna 2011. godine, sa početnom u 21 čas, nastupila su dva benda iz Velike Britanije: Guess What i L'Orchestre du Mont - Plaisant.  Guess What je miks eksperimentalnih muzičkih krugova bubnjeva, u kombinaciji sa džez podlogom, u metafizičko-kosmičkom maniru. Na sceni se pojavljuju u maskama, togama i turbanima.  L'Orchestre du Mont - Plaisant je uglavnom instrumentalni nastup sa povremenim horskim pevanjem i kricima. Neobično iskustvo.

 

“.. Guess what su inovativna i instantna muzička vizualizacija od pre šezdeset godina koja nas orgazmično uvodi u svet gde se ponovo probudi Felinijeva napola luda Đulijeta i njen svet erotičnih fantazija. Tu plivaju James Bond i njegov martini na ostrvu ljubavi. Woodstock, klavijature i travnjak. Ne smijemo zaboraviti ni hrabrog astronauta, Jurija Gagarina, lepog ruskog heroja, koji je grupi Guess What posudio i svoj glas. Nadamo da ste shvatili o čemu se tu radi. Nalazimo se negde na granici stanja potpune hipnoze, sentimenta i blage surealistične ludosti. Nema šta, hipijada, tango i Sovjetski Savez u jednom paketu.”

Tatjana, Vuković - istoričarka umjetnosti

www.catapulterecords.com/guesswhat%20en.html

www.myspace.com/leguesswhat

Orchestre du Mont-Plaisant je world music kvartet osnovan početkom 2009 godine. Njihova muzika je instrumentalna i hrani se uticajima soukusa iz Konga, etiopskog jazz & groova i kolumbijske cumbie.

www.catapulterecords.com/orchestre%20en.html

www.myspace.com/orchestredumontplaisant