Share


MUZIČKE RADIONICE

Časopis

Audicija za muzičku radionicu pop i rok muzike, koju FOKUS Fondacija organizuje u saradnji sa Festivalom Omladina, održana je 22. oktobra 2011. godine u prostorijama Festivala Omladina. Na audiciju se prijavilo četrdesetak mladih uzrasta od 4 do 27 godina među kojima je 30 kandidata dobilo priliku da usavršava talenat i nadograđuje muzičko predznanje u narednih 8 meseci.

 

 


U toku radionice polaznici će se pripremati za rad u bendu i u studiju, nakon čega će najtalentovaniji među njima imati priliku da se prijave i na takmičenje u okviru Festivala Omladina koji će se održati sledeće godine.

Časovi će se održavati dva puta nedeljno u prostorijama Festivala Omladina u Novoj opštini. Predavači su Gordana Vidaković (pevanje, hor), Nenad Došenović (gitara), Mario Radonjić (klavir), Vilmoš Fekete (bubnjevi), Armand Mesaroš (bas gitara, bend) i Gabor Lenđel (rad u studiju).
Radionice počinju u novembru ove godine a održavaće se do juna 2012. godine.
Od 1. novembra 2011. godine, uz kontinuirani rad sa decom i omladinom, planirano je pokretanje omladinskog harmonikaškog orkestra gde će se svirati obrade najvećih hitova svetske pop, rok i filmske muzike. Ove aktivnosti će voditi pet predavača.
Za period od 1. decembra 2011. godine, uz kontinuirani rad iz prethodnog ciklusa, predviđeno je pokretanje „Muzičkog bioskopa”, ponedeljkom od 20 časova, gde bi se članovima muzičke radionice, kao i ostalim i ljubiteljima muzike, prikazivali najveći muzički filmski spektakli, koncerti slavnih muzičkih grupa i pevača.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.