29. mart, 21h – PROMOCIJA: KARTON 9 + KONCERT: YUSYUS

Share


U petak, 29. marta 2013. godine, sa početkom u 21 čas u Omladinskom klubu “Skladište”, povodom promocije devetog broja Kultur-propagandnog lista KARTON u izdanju Fondacije “Danilo Kiš”, pnastupili su članovi subotičkog benda YusYus.
Svi posetioci imali su priliku da preuzmu svoj besplatan primerak novog broja Kartona, čija je tema ovoga puta bila DOKOLICA, a potom i da uživaju u nastupu svežeg subotičkog dua YusYus, te nakon toga i zaplešu uz dj setove Neomodern/Classixkillix.

Karton, 9. broj

Iz štampe je izašao 9. broj Kultur-propagandnog lista KARTON u izdanju Fondacije “Danilo Kiš” Subotica, čija je tema ovoga puta bila DOKOLICA. Odgovore na temu, kao i van teme, u vidu eseja, priča, drama, stihova, muzičkih tekstova, basni, bajki, fotografija, likovnih radova i stripova dali su brojni, znani kao i novi autori iz i van Subotice i Srbije.
U devetom broju Kartona ljubitelji pisane reči imaće priliku da čitaju prozne i esejističke tekstove (Bojan Milojević, Jelica Kiso, Kubát Gábor, Zoran Trklja, Dragan Stanković, Miroslav Vojnic Hajduk, Sirbik Attila, Jódal Kálmán, Adorján Beáta, Lazar Gajodi, Ksenija Tasić, Bojan Krivokapić); te da uživaju u poeziji (Ramon Martensen, Marina Drobnjak, Szlavic Éva, Benedek Miklós, Danijel Čavić, Stefan Basarić, Manojlo Milovanović, Lea Lenđel, Lazar Gajodi, Bojan Samson, Desya Lovorov, Mladen Cicović).
Polaznici Radionice kreativnog pisanja na srpskom, kao i na mađarskom jeziku, imaju svoju rubriku pod nazivom Workshop, gde dospevaju njihovi najbolji radovi, ovoga puta to su autori: Vladimir Milojković, Sonja Velić, Srđan Matić, Nemet Mihalj, Ivan Skupnjak, Ljiljana Firićanski i Kovač Ivan,
Umetnici koji su svojim radovima na temu i oko teme vizuelno opremili časopis u ovom broju jesu: Olivera Parlić (naslovna strana), Jelena Grujičić, Darko Stojkov, Jovana Reljić, Nenad Racković, Milan Antić, Gala Čaki, Adrian Klajo, Bjorn Bookwich, Olivera Parlić, Marija Marković, Petar Tuškan, Szőllősi Géza, Evet Makk (strip), Desya Lovorov.
U okviru rubrike Lyrics čitaoci će imati prilike da pročitaju tekstove pesama subotičkih bendova: Wooden Ambulance, Ljudske potrebe i Desya Lovorov Experience.
Članovi redakcije Kartona su: Teodora Savić Popović, Vanja Subotić, Dejan Matlak, Davor Bašić Palković, Virág Gyurkovics i Emőke Berényi. Glavna urednica je Ana Patarčić, likovna urednica Daniela Mamužić, dok tekstove na mađarskom jeziku uređuje Bencsik Orsolya.
Časopis je trojezičan i izlazi u tiražu od 2.000 primeraka.
Besplatni primerci časopisa mogu se naći u knjižari Plato, Gradskoj biblioteci i čitaoni, Turističko-informativnom centru Subotice, Otvorenom univerzitetu, Art bioskopu “Aleksandar Lifka”, na fakultetima i u srednjim školama, kao i u Omladinskom klubu „Skladište“.
Pozivamo sve zainteresovane mlade ljude koji se bave pisanom rečju i/ili likovnom umetnošću da svoje radove šalju na: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli i na taj način učestvuju u kreiranju novog broja!
Za one, koji se prvi put susreću sa ovim časopisom, prethodnih osam brojeva mogu pročitati na sajtu Fondacije „Danilo Kiš“, u odeljku Download.


_Ѧ_SYNTH_WAVE_NIGHT__YUSYUS_live__NEOMODERN/CLASSIXKILLIX_djset_Ѧ_

Prava synth-wave poslastica, veče u službi digitalne umetnosti i razigranih nogu dece iz parka. Bez dima cigarete u Skladištu 29. marta imaćete prilike da prisustvujete prvom javnom nastupu novog subotičkog benda YusYus.
Los niños y las niñas van andando juntos son afortunados, quien dice son inocentes? Pero quien dice que son inocentes, fumaran cigarrillos, jugaran con bombas.
◆ YUSYUS
Audio/vizuelni duo iz Subotice. Bend je nastao u novembru 2012.god. YusYus su Nemanja Stojanović (Neomodern) i Aleksandra Pavlović. Muzika koju sviraju je satkana od britkog ritma, okultističnog synth-a i adekvatnog riverbovanog vokala, a žanrovski se mogu okarakterisati kao witch-house/minimal-wave bend.
◆ NEOMODERN
(Nemanja Stojanović) je jedan od nosećih stubova Elektrana organizacije iz Novog Sada, i tvorac Neon Nacht koncepta žurki koje uspešno organizuje vec 4 godine za redom. Iza njega je zavidan broj ušpesnih nastupa po eminentnim klubovima u Srbiji i regionu (Slovenija, Hrvatska, BIH, Rumunija)
>http://www.facebook.com/pages/neoModern/116385848390640
◆ CLASSIXKILLIX
> http://xsslc.tumblr.com/

start: 21h