POLIINFO, 14. broj

Share


Iz štampe je izašao novi, 13. broj školskog lista „Poliinfo“ u kojem izveštavamo o svečanoj proslavi Dana Politehničke škole i drugim novinama koje su se dogodile u drugom polugodištu školske 2012/2013. godine.

Fondacija "Danilo Kiš" je pokrovitelj ovog časopisa.

U njemu kroz intervjue predstavljamo različite ličnosti iz kulturnog života Subotice i njihov rad koji ima veliki značaj za mlade ljude ovog grada. Izdvajamo intervju sa glumcem subotičkog Narodnog pozorišta Vladimirom Grbićem koji u organizaciji Fondacije „Danilo Kiš“ od septembra 2012. godine vodi pozorišnu radionicu za talentovane polaznike spremne da svoje slobodno vreme koriste na kreativan način. Sa obzirom na to da je maj mesec u kom se najviše govori o maturi i upisu na fakultet, u intervjuu sa Danijelom Kukarasom, prodekanom za nastavu Građevinskog fakulteta, predstavili smo Građevinski fakultet kao jednu od najvažnijih obrazovnih institucija u gradu, a kroz razgovor sa asistentkinjom Takač Izabelom, predstavili smo Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku. Tekstovima smo obeležili značajne jubileje- 120 godina od rođenja Miloša Crnjanskog i 70 godina od smrti Nikole Tesle. Kao i uvek do sada, prikazima smo ispratili događaje vezane za pozorište i film i napisali još mnogo radova na različite, slobodne teme. Pored srpskog i mađarskog jezika, po prvi put je u časopisu zastupljen i engleski jezik.
Školski list“Poliinfo“ izlazi dva puta godišnje, u januaru i junu, a u celosti ga izrađuju učenici Politehničke škole predvođeni svojim profesorima. Politehnička škola obrazuje učenike različitih grafičkih smerova, pa učenici učestvuju u svim fazama izrade lista. Školski list se štampa u Grafičkoj radionici Politehničke škole.
Glavni urednik je Branka Jovičić, profesor srpskog jezika i književnosti, a tehnički urednik je diplomirani grafički dizajner Tihomir Zoraje, profesor u našoj školi.


 

 

koji u organizaciji Fondacije „Danilo Kiš“ od septembra 2012. godine vodi pozorišnu radionicu za talentovane polaznike spremne da svoje slobodno vreme koriste na kreativan način. Sa obzirom na to da je maj mesec u kom se najviše govori o maturi i upisu na fakultet, u intervjuu sa