Art kvART I

Share


Članovi Volonterskog kultur kluba Fondacije za omladinsku kulturu "Danilo Kiš" otvorili su prvu prodajnu izložbu Art kvART, koja se održala u Modernoj galeriji "Likovni susret" 30. januara 2012. godine sa početkom u 15 sati. Izložba je bila namenjena svima koji su na ovaj način želli predstaviti svoje radove: nakit, dekorativne predmete, lampe, slike, fotografije, skulpture, odevne predmete, stripove i sl.

O izboru radova za izložbu Art kvART odlučivala je komisija u sastavu: Erika Kanjo Janovič, kostimografkinja Dečjeg pozorišta, NelaTonković, istoričarka umetnosti i kustoskinja Moderne galerije "Likovni susret" i Gordana Vukov, menadžerka za kulturu i voditeljka Volonterskog kultur kluba  Fondacije za omladinsku kulturu "Danilo Kiš". 
Inicijatorke ovog zanimljivog događaja su članice Volonterskog kultur kluba Ivana Perić i Smiljka Tica koje već nekoliko meseci volontiraju u Modernoj galeriji “Likovni susret”, a koje će ovom prilikom takođe izložiti svoje radove. Plakate za konkurs i izložbu je dizajnirala Ivana Perić. Izložbu Art kvART samostalno organizuju članovi Volonterskog kultur kluba, uz podršku Moderne galerije “Likovni susret” i Fondacije za omladinsku kulturu "Danilo Kiš" iz Subotice.
Ovo je prilika za mlade neafirmisane subotičke umetnike i kreativce da izlože svoje radove i promovišu svoju umetnost.


system-readmore