Fee Hugs Day

Share


Volonteri Volonterskog Kultur Kluba Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” organizovali su u sredu, 14. marta 2012. godine na Trgu slobode, interesantnu akciju širenja pozitivne energije putem besplatnih zagrljaja pod nazivom Free Hugs Day.
Cilj akcije je bio razbijanje barijera među ljudima i oslobađanje od socijalne nelagode kao i zatvorenosti u međuljudskim odnosima. Starosnih granica za ovu akciju nije bilo.

Ovom inicijativom mladi volonteri su želeli da poboljšaju raspoloženje građana Subotice putem jednog tako jednostavnog a potcenjenog gesta. Događaj je trajao dva sata i nikoga nije ostavio ravnodušnim. Za neke je to bila sjajna prilika da pokažu naklonost prema drugoj osobi, nekima je zagrljaj ulepšao dan, neki su se družili, neki nisu mogli da poveruju da se nešto nudi besplatno…
Volonteri su pripremili štand i natpise, pa su svi koji su hteli mogli da se priključe. Ovakav događaj se prvi put odigrao u našem gradu i zagrljaji su mamili osmehe na lica prolaznika i onih koji su učestvovali i onih koji nisu smogli hrabrosti da se otvore i udele zagrljaj. Mladi volonteri su uvideli značaj ove akcije pa najavljuju još sličnih akcija.

Ovo je druga javna inicijativa volontera, nakon prodajne izložbe ART KVART koju su organizovali u januaru ove godine u Modernoj galeriji “Likovni susret”. Svake srede se u prostorijama Fondacije održavaju susreti tokom kojih se volonteri druže, planiraju aktivnosti i diskutuju o temama koje su po njihovom mišljenju bitne za valjano funkcionisanje društva u kom žive.