Share


THE INTELLIGENCE

Tokom evropske turneje The Intelligence su 29. aprila održali koncert i u Subotici, u Kafe galeriji Yu Fest, a u organizaciji FOKUS Fondacije.

 


Kao i svaki trend, trenutni revival post-punk zvuka je doneo mnoge dobre, ali i gomilu loših bendova. Svako ko zna materiju shvata da su loši oni koji dominiraju top-40 listama, MTV-jem, te lokalnim nazovi alternativnim radio-stanicama. Sreća da ima i bendova koji bi radije da istražuju pomenuti žanr i unapređuju ga, nego da se očešu o isti.

Kao i u originalnom post-punku s kraja 70-ih i početka 80-ih, i danas bendovi koji prodaju najviše nosača zvuka nemaju mnogo umetničkih vrednosti. Ono što su nekad bili Pere Ubu, Homosexuals i This Heat danas su Intelligence iz Sijetla. Takođe, za razliku od raznih Bloc Party/Franz Ferdinand itd, bendovi kao Intelligence se nisu osnovali juče, album izdali danas, da bi ga vi zaboravili već sutra. Intelligence su u ovoj ili onoj postavi, ovde ili onde godinama. Lars Finberg, gitarista, vokal i šef benda je istovremeno bubnjar odličnih (i isto tako iz Sijetla) A-Frames. Ostali članovi potiču iz samog jezgra izuzetno zapažene artpunk scene Sijetla, iz bendova kao što su pomenuti A-Frames, Double Fudge, Tokyo Drifters, Blow Up i Dipers. Intelligence su nedavno objavili drugi album “Icky Baby” za In the Red Records, jednog od najatraktivnijih američkih nezavisnih izdavača ovog momenta budući da su pre samo nekoliko dana izdali i come back album legendarnih Sparks. Pored Sparks, za In The Red Records snimaju i snimali su: Boss Hog, Pussy Galore, Andre Williams, Dirtbombs, Cheater Slicks, Ponys, Bassholes, Deadly Snakes, Tav Falco, Hunches, Reigning Sound itd.